Gość gregoryfx Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Witam, postanowiłem podłączyć do tunera wzmacniacz w stereo, po przez czincze. Lecz niestety efekt nie jest za dobry ponieważ, brak synchronizacji. Dźwięk jest "szybszy" od obrazu. Czy można w jakiś sposób to zniwelować? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 W ustawieniach A/V są opcje "Ogólne opóźnienie AC3" i "Ogólne opóźnienie PCM", które chyba do tego służą. U mnie obraz i dźwięk idą po HDMI i nie zauważyłem, ze to coś zmieniło, ale może w Twoim przypadku zadziała. Mam ESI. Wartości ustawia się w ms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Ja dodam tylko, że w oryginalnym sofcie N też często ten efek występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregoryfx Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Niestety zmieniałem wartości AC3 i PCM i niestety nic się nie zmienia... Dźwięk nadal jest szybszy i niż obraz na telewizorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Jak możesz to podepnij się pod wyjście Audio w telewizorze. Będzie na 100% OK. Wyjście analogowe Audio w nBox mam wrażenie, że jest bo jest i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi