Gość volf_66 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam, posiadam dekoder NBOX ADB 5800SX 250GB z serii BSLA. Dekoder ma wgrany uboot Freebox 1.3.1 053 oraz system ENIGMA2, wersję OpenPLI 8.3. Nie jestem zadowolony z działania funkcji timeshift, wręcz jestem zawiedziony jej działaniem, czy na innym image działa lepiej??? czy działa na którymś image tak jak na starym oryginalnym sofcie n-ki (bez konieczności włączania i z płynnym przewijaniem). Czy zyskam coś konkretnego zmieniając soft na hyperiona bądź nebulę??? Obecnie posiadam małe doświadczenie z OpenPLI 8.3. a linuxa dopiero się uczę, więc proszę o wyrozumiałość!!! z góry dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Co jest na softach PKT nie wiem. Na G2 masz do wyboru systemowy Timeshift oraz plugin z dokompilowanymi komponentami. Musisz sprawdzić. Takiego działania jak na dekoderach N nie oczekuj. Póki co nikomu nie chciało się napisać takiego pluginu. Jednak Pauza/Stop/Play działa. Przewijanie jest znośne. Plugin użyteczny tak w około 80% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Jako wielbiciel PTS twierdze ze timeshift działa jak należy. Zarówno systemowy jaki i dogrywany. Jedyne ale to że przy rozdzielczościach z interlacje występuje efekt nakladania pół obrazów przy cofaniu. Ale to pikuś, zwłaszcza jak się używa progressive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 a ten dogrywany to konkretnie jaka wersja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Ta co jest w opkg :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 zainstalowałem i wg mnie ten z opkg działa jednak lepiej niż ten systemowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanm Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Na boxach VU+ i DM jest plugin permamnet timeshift działa on tak ze cały czas robi timeshift wiec może to ci pomoże. EDIT by Mickey: Z tego co mi wiadomo to właśnie ta wtyczka jest dostępna w repozytorium G2, czyli przez opkg. Może być inna wersja czy też lekko zmodyfikowana, ale to osobna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 dokładnie o tej wtyczce mowa, działa calkiem przyzwoicie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volf_66 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Dekoder ma wgrany uboot Freebox 1.3.1 053 oraz system ENIGMA2, wersję OpenPLI 8.3. koledzy czy mogę na próbę uruchomić z pendriva Graterlia OpenPLi 1.0.4???? bo instalowałem na Freebox 1.3.1 053 system ENIGMA2, wersję OpenPLI 8.3. ten plugin timeshift, ale tuner mi się wiesza, po naciśnięciu przycisku do zmiany kanałów, mam zapytanie czy wyłączyć nagrywanie timeshift?? praktycznie nie mogę zmienić kanału góra, dół. Chcę sprawdzić Graterlia OpenPLi 1.0.4, ale boję się że zacznę coś wgrywać i zaraz nie będę miał w ogóle odbioru, a z pendriva to bezpieczniej, szukałem instrukcji krok po kroku ale jakoś nie znalazłem, z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Jeżeli już szukasz czegoś na testy do G2 a nie G1. Są na forum obrazy R-Drive dla tych co... http://forum.xunil.pl/index.php?topic=871.0 Przypominam o konieczności aktualizacji przez opkg! Na forum w FAQ napisane jest jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi