Gość lol Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam Dla ciekawości nabyłem na znanym portalu aukcyjnym tunerek VODAFONE TV 1000 w necie obiła mi się o uszy opinie że to praktycznie to samo co ESI-88 ( ma dodatkowo głowicę DVB-C). Siedzi tam procek STI7105-NUC. Wykonanie oraz wyświetlacz o niebo lepsze niż w esi-88. Może ktoś już miał do czynienia z tym boxem. Poprawiono pisownię... proszę zwrócić na to uwagę przy pisaniu następnych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Skoro uważasz że to to samo co esi88 najprostrzym rozwiązaniem jest wstawienie tam zaprogramowanej pamięci i procka takiego jak idzie do esi i uhd bez takiego zabiegu raczej niczego się nie dowiesz ja tak uważałem z uhd86 wyłożyłem kasę i teraz wiem czym to pachnie - w moim przypadku nie jest jeszcze strasznie ale najlepiej też nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 To brzmi trochę jak dowcip co ma wspólnego mercedes z maluchem. Maluch to taki odpowiednik mercedesa - też jeździ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lol Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam No tak mamy odpowiedzi osób które mają wiele do powiedzenia. Moje pytanie brzmiało czy miał ktoś do czynienia z tym boxem? Tak czy inaczej sprobujemy wymiany procka i pamięci. nie orientuje się ktoś czy ten procek STI7105NUC ma aktywnego jtaga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zaczynamy poruszać kwestje przerabiania odbiorników. Tu na torum tego nie robimy. Zajmujemy się tylko softem na już działających odbiornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kjajo Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam No tak mamy odpowiedzi osób które mają wiele do powiedzenia. Moje pytanie brzmiało czy miał ktoś do czynienia z tym boxem? Tak czy inaczej sprobujemy wymiany procka i pamięci. nie orientuje się ktoś czy ten procek STI7105NUC ma aktywnego jtaga?? Jaki problem podpiąć i sprawdzić.... 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lol Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Żaden.... tylko jeśli byłby aktywny to nie szkoda wydać na interfejs i go kupić, w przeciwnym razie najpierw fundusze na wymianę procka... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojapierdziu Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 @lol daj znać jak pójdzie z dekoderem bo sam jestem ciekaw efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JacekTorunpl Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Na początek radził bym nie zmieniać procka, a tylko zaprogramować pamięć z nowym uboot, i sprawdzić co się będzie działo. Nie znam tego dekodera, ale chętnie bym zobaczył odczyt pamięci flash, nawet nie po to żeby to przerabiać, a dla zwiększenia wiedzy, zasobu dumpów z różnych dekoderów... Ciekawe jest czy tamten procesor ma blokady. Trzeba by zacząć od testu Jtag-a, jeśli nie ma blokady, to innych blokad też nie powinien mieć. Napisz jaka to pamięć, jak będę w stanie to w celach naukowych odczytam i zaprogramuje gratis. Dobierając uboot , lub kompilując musisz zwrócić uwagę na wyprowadzenie ttl, w dsi88 jest wykorzystany UART z pio1, a przykładowo w ADB5850 z PIO4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi