Gość mziel Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Witam. Wgrałem G2 i tuner wyświetla mi cały czas na tv logo openPLi i na tym koniec. Po instalacji wygenerował klucze ssh, pobrał IP, potem NTP itd., wyświtelacz pokazuje coś podobnego do GPLi. Odpowiada na pingi, telnet/ssh nie działa. Ponowne wgranie nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koenig-August Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Jaki masz dekoder? Jak masz BSLA to odłącz dysk i sprawdź czy się włączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mziel Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Jaki masz dekoder? Jak masz BSLA to odłącz dysk i sprawdź czy się włączy. BSKA, dysku brak ale dzięki za podpowiedź. Znalazłem dział od ADB więc swoje pytanie skieruję tam. Dzięki :) AbrahaM: posty przeniesione do właściwego działu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Podstawowe ptanie - co mówi terminal na złączu debug? Na ładowaniu czego dokładnie się zatrzymuje? Bez tej istotnej informacji możemy jedynie wróżyć z fusów. @Koenig-August zaptał o dysk ponieważ mógł tuner myśleć nad sprawdzaniem partycji dysku na okoliczność występowania błędów. Tu jednak nie ma dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mziel Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Debug w załączniku. Moją uwagę zwracają następujące linie: (0)fe event: status 0, inversion off, m_tuning 1 OURSTATE: failed, retune (0)tune RotorCmd ffffffff, lastRotorCmd ffffffff prepare_sat System 0 Freq 11075000 Pol 1 SR 27500000 INV 2 FEC 3 orbpos 130 system 0 modulation 1 pilot 2, rolloff 0 tuning to 1325 mhz OURSTATE: tuning tune failed. DVB service failed to tune - error 1 ignore sdt update data.... incorrect transponder tuned!!! Co robić!? adb5800.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi