pepan Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Witam kolegów Zachodzi potrzeba zmiany ustawienia wyjścia HDMI z 1080i na 1080p, na tv dostaje info o nieobsługiwanej rozdzielczości/odświeżania. Nie mam jak przepiąć nboxa do innego tv ani podlaczenia go przez USB. Czy jest możliwość zmiany odświeżania z poziomu konsoli systemu ?? Pozdrawiam Szczepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Smień ustawienia w settings albo ustw w settings VideoWizad=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepan Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 hmmm... niestety mój tv nic nie wyświetla w których pliku są te ustawienia ?? Mod Poprawiono błędy... proszę zwrócić na to uwagę przy pisaniu następnych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Przeczytaj raz jeszcze co napisałem wcześniej. Podałem CI już co i w jakim pliku zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Witam kolegów Zachodzi potrzeba zmiany ustawienia wyjścia HDMI z 1080i na 1080p, na tv dostaje info o nieobsługiwanej rozdzielczości/odświeżania. Nie mam jak przepiąć nboxa do innego tv ani podlaczenia go przez USB. Czy jest możliwość zmiany odświeżania z poziomu konsoli systemu ?? Pozdrawiam Szczepan Możliwości to i są, ale mam silne przekonanie, że TV ma rację, a ręczna zmiana poskutkuje tym, że zafundujesz sobie "ciemność" na ekranie. Jak TV pisze, że określonego trybu nie obsługuje, to w miażdżącej ilości przypadków tak faktycznie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Jak nie działa 1080i to szanse na to, żeby działało 1080p są chyba zerowe. Zmiana trybu HDMI z konsoli w czasie pracy: echo "720p50" > /proc/stb/video/videomode echo "1080p50" > /proc/stb/video/videomode Inne wartości: 576i50, 576p50, 720p50, 720p60, 1080i50, 1080i60, 1080p24, 1080p25, 1080p30, 1080p50, 1080p60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepan Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Dziękuje @mickey, sprawdzę czy mi to pomogło :) Poprawiono błędy... procujesz na ostrzeżenie?! @mickey pomogło :) dziękuje serdecznie Scalono nie piszemy posta pod własnym postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi