diagnostyka2122 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Witam. czy jest możliwość zmiany w front panelu 2.0 ustawienia by wyświetlał numer kanału ,czas i nazwę kanału tak jak w openpli 8.6? Może jakaś inna wersja to obsługiwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Może nawet da się, ale może należałoby zacząć od informacji jaki dokładnie masz tuner i czy coś było zmieniane w nim (np. BSKA z FP od BSLA). Bez tych informacji nikt na forum Ci nie udzieli informacji. Po prostu nie wiemy co dokładnie posiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diagnostyka2122 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Mam adb5800sx BZZB,front panel nie był zmieniany taki kupiłem. Tylko tego mi brakuje po wgraniu graterlia tak to chodzi dużo lepiej niż OpenPLi Edytowane 22 Stycznia 2022 przez diagnostyka2122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 BXZB ma panel LED (4x8 segment) (o ile mnie pamięc nie myli). Jeżeli masz wyświetlacz VFD musisz go w GOS aktywować. W katalogu /etc masz plik sysctl.gosconf W tym pliku masz sekcję: # led/vfd display configuration #- # konfiguracja wyświetlacza # options/dostępne opcje: # # extortion activities LED # wymuszenie działania LED # led=on # # extortion activities VFD # wymuszenie działania VFD # vfd=on #standard setting: off led=off vfd=off Wystarczy tam ustawić odpowiedni panel i to wszystko. Po restarcie będzie OK. Pamiętaj przy zmianach w pliku o zachowaniu znaku końca linii UNIX, inaczej Graterlia OS już się nie uruchomi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diagnostyka2122 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Mi wyświetlacz działa tylko chce mieć opcję zegar+nazwa a na ta chwile mam tylko numer zegar lub nazwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 A sprawdziłeś to, o czym pisałem? Czy jednak niestety nie? SH4 ostatni raz miałem "w rękach" z 5 lat temul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipfa Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Nie będę zakładał nowego tematu. W Pace 7241 ucina ostatnią literkę, na uboot w czasie wgrywania softu, kratka świeci, a w Graterlii znika ostatnia sekcja. Załączam zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 @Filipfa Tak dla ścisłości ← wiesz, że wsparcie dla SH4 wygasło w roku 2018? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipfa Opublikowano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Tak wiem, przepraszam, zgłosiłem, bo może ktoś się zainteresuje. Wsparcie wygasło, ale soft działa super za co dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojo Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Zbadałem temat i wygląda na to że problem powoduje sterownik front_vfd.ko. Czy twórcy Greterlia mogli by udostępnić kody tego sterownika? może udało by mi się go poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Czasy SH4 przeminęły i prawdę pisząc to nie wiem czy ktoś z Nas jeszcze gdzieś ma cokolwiek do SH4. Przy czym z tego co pamiętam to sterowniki były w wersji "skompilowanej" i to jeszcze pod konkretną podwersję jądra. Także obawiam się, że dzisiaj już niewiele da się zrobić. Pozostaje się cieszyć, że nadal można pobrać GOS takim jaki jest i go używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi