Gość przywus Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 poszukuję image Grateria 1.0.3 spakowany w pliku tar.gz, chcę wrzucić na swój dysk na jedną z partycji i uruchamiać ten system właśnie z dysku, czy jest w ogóle taki plik bo nigdzie nie mogę znaleźć? Poprawiono błędy... proszę zwrócić na to uwagę przy pisaniu następnych postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Zaglądnij tutaj: http://openpli.xunil.pl/index.php/Graterlia_OpenPLi_1.x.x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Pobierasz i wgrywasz nand następnie robisz kopie image do .tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przywus Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 w tym linku są 3 pliki do wgania image do nand jeśli chodzi o tworzenie kopii image z nand to robię następująco: tar -cvf /lokalizacja/kopia.tar.gz /* rozpakowuję to na jednej z partycji dysku i teraz pytanie: Co mam zmienic w plikach systemowych aby system wystartował mi z dysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Podpowiem... że musisz mieć uImage w (/boot) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przywus Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 jeszcze jedno pytanie: Czy mając uruchomiony system Grateria z NAND, mogę utworzyc kopię tego systemu do pliku, bo po zrobieniu kopii widzę że nie wszystkie katalogi się spakowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 zamontuj nand system.sh nandmount spakować zawartość cd /mnt/nand tar -cvzf /hdd/backup.tar.gz * odmontować nand: cd / umount /mnt/nand Zapamiętać → Graterlia 1 nie jest już wspierana. Ze wspieranych zostaje tylko Graterlia 2.x.x i do tej są aktualizacje! Będzie też aktualizacja do wersji FINAL bez wgrywania nowego IMAGE :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi