matzg Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 DMnapi plugin do automatycznego pobierania napisów dmnapi_version = "13.1.30" dreamexplorer_7.3 (dmnapi.py i dmnapiinst.py -atryb 555) DMnapi+DreamExplorer.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zainstalowałem DMnapi przez OPKG jak również ręcznie z tego wątku ale nie mogę nic pobrać "Dmnapi.py - not found". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Z powyższego linku instaluje się całość DMnapi i DreamExplorer Nowy mediaplayer2 również wspiera pobieranie napisów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gwozdziu Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 zainstalowałem dmnapi przez opkg i mam taki problem: Po wcisnięciu żółtego przycisku na pilocie i wybraniu DMnapi - Download & convert subtitles wyskakuje kolejna ramka z dwiema opcjami do wyboru -install gemini/dream explorer integration -about DMnapi Po wybraniu install wyskakuje nastepujący komunikat DMnapi installer. wersion: 13.1.30 by areq Gemini3 Filebrowser not found Gemini2 BP Browser not found DreamExplorer not found Your DMnapi version 13.1.30, latest 13.1.30 Finished Wykonywanie zakończone. i to na tyle ma ktos pomysł ? nie instalowalem dream explorer z tego tematu bo dream explorer jest zainstalowany domyslnie w graterli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Podejrzewam że tu jest problem dmnapiinst.py: for d, f, v, reg in [ \ ('Gemini3 FileBrowser', '/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Bp/geminimain/FileBrowser.py','/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Bp/geminimain/gVersion.py', "gVersion = '(.*)'"),\ ('Gemini2 BPBrowser','/usr/lib/enigma2/python/Bp/BPBrowser.py','/etc/issue.net', "OpenDreambox (.*) %h"),\ ('DreamExplorer','/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/DreamExplorer/plugin.py','/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/DreamExplorer/plugin.py', "Version: (.*)") ]: Nie mamy pliku plugin.py w /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/DreamExplorer dlatego nie zostaje dopisany: """<keymap> <map context="ColorActions"> <key id="KEY_TEXT" mapto="dmnapi" flags="m" /> </map> </keymap> """ w /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/DreamExplorer/keymap.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 DreamExploer musi być zaptchowany by działał z dmnapi. Poprawiany jest py i dodawany keymap. Zainstaluj oryginalna paczkę DreamExploer to będzie py i dmnapi sie zintegruje. a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałTJE Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Cześć Podpowiedzcie, czy plugin DMnapi czy jego przesłaniem jest szukanie napisów dedykowanych dla filmów znajdujących się już na hdd? czy np jest możliwość aby pobierał napisy do filmów które akurat są w ramówce danych stacji np na 19.2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Tých z dysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Podejrzewam że tu jest problem dmnapiinst.py: for d, f, v, reg in [ \ ('Gemini3 FileBrowser', '/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Bp/geminimain/FileBrowser.py','/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Bp/geminimain/gVersion.py', "gVersion = '(.*)'"),\ ('Gemini2 BPBrowser','/usr/lib/enigma2/python/Bp/BPBrowser.py','/etc/issue.net', "OpenDreambox (.*) %h"),\ ('DreamExplorer','/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/DreamExplorer/plugin.py','/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/DreamExplorer/plugin.py', "Version: (.*)") ]: Nie mamy pliku plugin.py w /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/DreamExplorer dlatego nie zostaje dopisany: """<keymap> <map context="ColorActions"> <key id="KEY_TEXT" mapto="dmnapi" flags="m" /> </map> </keymap> """ w /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/DreamExplorer/keymap.xml To może warto by dodać zależność do Dmanpi żeby wymagał paczki DreamExplorer, skoro bez niego nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałTJE Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 DMnapi szuka napisów po nazwie pliku... jeszcze nie zdarzyło się aby znalazł cokolwiek... nie wierze ze tak uboga baza... może jakiś problem z rozszerzeniami plików które są buforowane na dysk np z IPTVPlayer ale nie tylko - jeśli np nagram na dysk jakikolwiek film powiedzmy z 19.2 to również DMnapi krzyczy not found... sądzę ze nazwy plików które nagrywają się na dysk są błędne... zawsze można edytować nazwę ale czy o to chodzi... ADB 5800 black + GOS najnowszy... wszystkie dodatki z OPKG Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Pozostaje wywalić plugin z repo i z systemu (skoro nie działa) ja i tak go nie używam więc płakać nie będę. Może znajdzie się choć jedna osoba komu działa... to niech się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Plugin działa i nie :) Wiem, dziwnie zabrzmiało. Aby zadziałał muszą być spełnione dwa warunki: nazwa pliku musi być taka jak w serwisach z napisami - serwis sam sobie nie wymyśli po nazwie XYZ, że to faktycznie jest TTY); w serwisie muszą być napisy. Reasumując - ładnie działa dla filmów ściąganych z netu. Z IPTVPlayer czy nagrań z SAT raczej nic nie da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Dmnapi szuka napisów w bazie napiproject i napisy24. W pierwszym przypadku po hashu pliku w drugim po nazwie w konwencji scenowej. Wiec znaleść je może do mkv i MP4 relesowych a nie nagrywanych z sat i ze streamingu. a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanm Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ale może można zapodać inne założenia szukania mp Mamy film Sami swoi [1967} może by ten plugin mógł szukać jeśli nie znajdzie całego tytułu by szukał jego części np Sami + rok[1967} swoi+ rok[1967} [/size]Wtedy dawał by do wyboru manualnego tytułu myślę ze to by załatwiło 99% problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ale tu nie ma twórców tego pluginu który zresztą z tego co wiem nie jest już rozwijany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 @matzg Hm... @areq jest autorem i ma chęci to pociągnąć :) Pytanie czy myślał by również w tą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ooo ... nie wiedziałem w takim bądź razie czekamy co na to sam autor @areq ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 plugin sie rozwija w tradycyjnym modelu - jak brakuje mi czegoś co potrzebuje to robię, albo jak ktoś mędzi sensownie ;) Obsługa napisy24 będzie przepisana pod nowe ich Api, to co zrobione jest teraz to było głownie pod release gdzie zawsze obok mkv leży plik .nfo z Urlem do imdb co jednoznacznie go identyfikuje. Planuje dać możliwość modyfikacji zapytania. Ale to w ferie w lutym. a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Czy można prosić o drobną zmianę w nowym DMnapi. A mianowicie o wyłączenie automatycznego sprawdzania aktualizacji, a najlepiej ustawienie tego jako opcji, najlepiej z konfigurowalnym czasem sprawdzania: przy starcie, codziennie, co tydzień, co miesiąc ... czy coś w tym stylu. A może to już jest i nie znalazłem? Mam loga pełnego następujących wpisów: DMnapi up start DMnapi version.Update init DMnapi version.Update webversion 15.03.28 DMnapi check update: 15.03.28 15.03.28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi