Gość gg76 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Witam,prośba o info czym aktualizować domenę dyndns.org wgrałem tego inadyna i w konfiguracji jak poniżej nie zagrało, po komendzie ps nie widzę go jak działający program konfiguracja:plik rcS.users.sh dopisane: echo "Start inadyn"/usr/sbin/inadyn & w # /etc/inadyn.conf # Inadyn can read the very same options which can be present in the # command line from a configuration file. This feature allows the user # to write the options only once, and avoids frequent retyping. # The format : # - '#' is a comment sign. # - the long options (those with '--' in front) can also be placed at # the beginning of the line without '--' signs # - \ can be used to escape an escape character, like the shell does. # Examples: # 1. #Some comment about inadyn cfg file --username test --password test --update_period 60000 --alias test.homeip.net --alias my.second.domain # 2. #--username test # user #--password test #update_period 60000 # some other param without '--' #alias test.homeip.net ## inadyn configuration file update_period_sec 600 # Check for a new IP every 600 seconds # DynDNS username and password here username moje password moje dyndns_system dyndns@dyndns.org ## Dynamic DNS hosts alias moje.dyndns.org podpowie ktoś co robię nie tak? dzięki gg76 inadyn.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 echo "Start inadyn"/usr/sbin/inadyn & Powinno być raczej tak: echo "Start inadyn" /usr/sbin/inadyn & Czy coś jeszcze to tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gg76 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 OK po Twej wiadomości sprawdziłem i miałem jednak /usr/bin/inadyn & a nie /usr/sbin/inadyn & odpaliłem z konsoli i już działa dzięki :) gg76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ginhop Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Tzn, co ma za zadanie ta aktualizacja? Czy chodzi o te zmiany w dyndns by przynajmniej raz w miesiącu zalogować sie na swoje konto? Uruchomiłem to i w procesach mam Done /usr/sbin/inadyn Tzn że ok? I jedynie co zmieniam na swoje dane, to tylko to co na zielono? # /etc/inadyn.conf # Inadyn can read the very same options which can be present in the # command line from a configuration file. This feature allows the user # to write the options only once, and avoids frequent retyping. # The format : # - '#' is a comment sign. # - the long options (those with '--' in front) can also be placed at # the beginning of the line without '--' signs # - \ can be used to escape an escape character, like the shell does. # Examples: # 1. #Some comment about inadyn cfg file --username test --password test --update_period 60000 --alias test.homeip.net --alias my.second.domain # 2. #--username test # user #--password test #update_period 60000 # some other param without '--' #alias test.homeip.net ## inadyn configuration file update_period_sec 600 # Check for a new IP every 600 seconds # DynDNS username and password here username moje password moje dyndns_system dyndns@dyndns.org ## Dynamic DNS hosts alias moje.dyndns.org Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qlek Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Witam! Ma ktoś inadyn.conf pod no-ip.com, bo mam problem z działaniem, tzn adres wysyła tylko po restarcie systemu, gdy na routerze netia zmienia IP na no-ip się nr nie zmienia mimo dopalonego inadyn, mój conf wygląda tak: # /etc/inadyn.conf # Inadyn can read the very same options which can be present in the # command line from a configuration file. This feature allows the user # to write the options only once, and avoids frequent retyping. # The format : # - '#' is a comment sign. # - the long options (those with '--' in front) can also be placed at # the beginning of the line without '--' signs # - \ can be used to escape an escape character, like the shell does. # Examples: # 1. #Some comment about inadyn cfg file --username xxxx --password xxxx --update_period 60 --alias xxxx.no-ip.org --dyndns_system default@no-ip.com #--alias my.second.domain xxxx - o moje dane HELP ME niestety mój router od netii obsługuje tylko ddns z dyndns.org, które niestety skończyło się za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Masz no-ip client w repozytorium :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qlek Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 potrzebuje to zapodać do freebox 7.1.6 i chodzi mi o te ustawienia czy są one ok bo nie wiem gdzie szukać przyczyny tego że wysyła nowe ip tylko po restarcie, a w trakcie działania nie. Chyba, że lepiej coś innego wgrać do tego freebox do tego no-ip.com? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Na przyszłość piszcie, którego softu używacie - będzie łatwiej. Forum skupia się na Graterlia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbek Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Przecież dyn.com jest za free. Zarejestruj się przez stronę d-link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwicol Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Witam. Darmowe konta już przestały działać,po wykupieniu za ok 18 dolców mamy do dyspozycji 30 kont do wykorzystania ze znajomymi więc składka i jest OK ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbek Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Witam. Darmowe konta już przestały działać,po wykupieniu za ok 18 dolców mamy do dyspozycji 30 kont do wykorzystania ze znajomymi więc składka i jest OK ;) Pozdrawiam. Załóż konto na dlinkddns.com a później tym samym loginem i hasłem zaloguj się na dyn.com i cała filozofia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris 3010 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Witam. Darmowe konta już przestały działać,po wykupieniu za ok 18 dolców mamy do dyspozycji 30 kont do wykorzystania ze znajomymi więc składka i jest OK ;) Pozdrawiam. Załóż konto na dlinkddns.com a później tym samym loginem i hasłem zaloguj się na dyn.com i cała filozofia. Pozdrawiam I co nie będę płacił za konto,będę miał za darmo domenę ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Teoretycznie piszą, że monitorują czy jesteś rzeczywistym użytkownikiem D-Linka. Praktycznie nie wiadomo. Są też inne serwisy darmowe - ja korzystam np. z dtdns.com i freedns.afraid.org. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi