sikorkaaa Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Pilot Polsatu od ESI-88 jako pilot użytkownika plik wgrać zgodnie z katalogami odpalamy go : - niebieski - E2 PPanel - Konfiguracja systemu - Pilot - Pilot użytkownika Restart systemu # pilot Polsatu esi88 działa na Graterlia OpenPLi # jeśli pilot za szybko dla ciebie działa zwiększ trochę wartość GAP # gap 145000 -pilot wolny long4 i stoi # gap 142800 -pilot szybki-long działa w miare płynnie pilot_polsatu_esi88_chodzi_na_Graterlia.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Pilot od hd5000 Wrzucić zgodnie z katalogami odpalamy go : - niebieski - E2 PPanel - Konfiguracja systemu - Pilot - Pilot użytkownika Restart systemu pilot_polsatu_hd5000_działa_na_Graterlia.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudek2006 Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Witam czy można by prosić o stworzenie pliku dla pilota Z samsunga h370G Mod Obrazki zamieszczamy jako załączniki i piszemy poprawną polszczyzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 W załączniku plik. Ale nie pytaj co jest pod którym klawiszem - nie mam pojęcia :) Edit: Zapomniałeś "ogonka" w słowie "załączniku" :) lircd.conf.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudek2006 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Z przykrością muszę zgłosić ze tunerek nie widzi pilota tego pilota po wgraniu pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Jest to plik pod obsługę pilota w trybie RAW. Domyślnie jest XMP więc czeka cię zmiana trybu na RAW, zmiana nazwy pliku na lircd-user.conf (/etc/sysconfig) oraz edycja zapisu w system.conf (/etc/sysconfig) remotc=nbox na remotc=userrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudek2006 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 tak zrobiłem zgodnie z uprzednio zmieniając nazwę pliku lecz nie działa ten pilocik Wrzucić zgodnie z katalogami odpalamy go : - niebieski - E2 PPanel - Konfiguracja systemu - Pilot - Pilot użytkownika Restart systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Jakie ty masz image? Masz paczkę do obsługi pilota w trybie RAW (kiedyś to było w /etc/packages) W obecnym image nie ma tego trzeba ręcznie wrzucić podmienić... było o tym kiedyś pisane poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudek2006 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Mój image to Graterlia OS 2.0.0 RC1 update robiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Ewentualne problemy jakie widzę to 28xx to nie ten sam plik co do 5800xx oraz ESI. Na 28xx u Teścia na tym pliku lircd.conf działa. Plik pochodzi właśnie z takiego dekodera, a że oba stoją w ty samym pomieszczeniu to potrzebny był drugi pilot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 W tym systemie nie ma obsługi RAW musisz naleźć paczkę do RAW i zaaplikować ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudek2006 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Dzięki już znalazłem informację :) http://forum.xunil.pl/index.php?topic=237.0 Poprawiono błędy... proszę zwrócić na to uwagę przy pisaniu następnych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Od wczoraj mam ESI88. Na początek chciałem skonfigurować sobie obsługę pilota uniwersalnego, tak jak to miałem na nboxie. Wgrałem paczkę do obsługi pilota w trybie RAW, za pomocą irrecord zrobiłem sobie odczyt pilota. Odpalam lircd ze ścieżką do mojego pliku pilota, a następnie evremote2 i tu pojawia się zonk, bo evremote2 wysypuje się i mam Segmentation fault. Najpierw myślałem, że coś skopałem przy odczycie pilota, ale okazuje się, że przy ładowaniu lircd z oryginalną konfiguracją klawiszy (czyli z paczki remote_raw.tar.gz) - evremote2 też wyrzuca mi Segmentation fault. Myślę sobie, jakiś błąd w G2, więc wrzuciłem na partycję image od @freeboxa (8.3). Odpaliło się, w E2 Manager wybrałem opcję Pilot RAW, po restarcie brak reakcji na pilota. Zajrzałem przez konsolę i brak w procesach evremote2. Odpalam z palca - segmentation fault. Jakieś pomysły? Bo z tego co widzę to innym jakoś tryb RAW się odpala bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Sprawdziłem wszelkie możliwe evremote, począwszy od wcześniejszych wersji freeboxa, przez image PKT, skończywszy na Graterlii. Efekt taki, że kedyne które się odpala, to te obsługujące XMP z softów freeboxa i z G2. Reszta daje segmentation fault. Sami przyzmacie, że to dziwne. Jednak mniejsza o to, bo na szczęście problem pilota rozwiązałem. Wcześniej przyjąłem błędne założenie, że lirc z XMP nie obsługuje trybu RAW i od początku próbowałem wrzucać paczkę remote_raw.tar.gz, a tam jak już wspomniałem nie odpalało się evremote. Okazuje się jednak, że do tego lirca jaki jest standardowo w systemie można bez problemu załadować konfigurację pilota RAW. Trzeba tylko stosować nazwy klawiszy w konwencji Enigmy (KEY_1, KEY_PLAY, KEY_HELP itd.), wtedy to stadardowe evremote bez problemu rozpoznaje klawisze po nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 A próbowałeś może czy to działa: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=933.msg11037#msg11037? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Tak jak pisałem już mi to nie potrzebne, bo poradziłem sobie bazując na standardowym lircu i evremote, ale z ciekawości ściągnąłem twoją paczkę, wyłuskałem to co dla ESI i działa. Tak więc można robić piloty na oba sposoby. Na ten moment polecam wariant z użyciem standardowego lirca (tego, który siedzi od początku w systemie), nie trzeba pilnować kolejności klawiszy w pliku konfiguracyjnym, ważne są jedynie odpowiednie nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem: Pliki wykonywalne lircd i evremote2 masz takie jak są domyślnie z Gratelią 2? Do tego podmieniłeś lircd.conf na takiego, który ma kody w formacie RAW? Jeżeli 2xTAK, to pytanie 3: Działa Ci LONG (np. z tym: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=828.msg10520#msg10520)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 2xTAK z tym, że mi zależało na uruchomieniu własnego pilota, zupełnie innego od tego Nboxowego, więc generalnie LONG i tak mi nie działa. Mogę przetestować LONG na oryginalnym pilocie, ale to wieczorem. IMHO obsługa LONG w Nboksie jest trochę poroniona :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Przygotowany na szybko lircd.conf z kodami RAW oryginalnego pilota N dla kombinacji evremote2/lircd obecnej w G2. Zakładam, że dobrze zrozumiałem wskazówki @herpoi :) Mogą być zamienione miejscami niektóre klawisze. Pamiętając róźne problemy z przeszłości podejrzane są: FASTFORWARD, REWIND, OPT, APP... Podobnie jak przedmówca dopiero wieczorem będę mógł sprawdzić to sam :( lircd.conf.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 co tu się rozpisywać kolejnym pilotem będzie samsung dsb-s305g pilot_samsung_dsb-s305g.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdybiona Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam mam pytanie czy jest możliwość dodania ,własnego pilota mając od niego plik lircd.conf. Mój pilot to bn59-00603a od tv samsung. Dekoder to nbox bska z Graterlią . Poprawiono pisownię... proszę zwrócić na to uwagę przy pisaniu następnych postów. lircd.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogie Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Macie może namiar do instrukcji irrecord? Mam magic remote od LG, i nie mogę sobie poradzić z klawiszem OK, reszta mi działa. Szukałem jak to zrobić, ale niestety nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Próbowałeś ? "Nauka pilota" tryb RAW Początek podobny jak w opisie TUX-a killall -9 lircd killall -9 evremote2 irrecord -n -f /etc/sysconfig/lircd-user.conf następnie powinno się postępować wg tego co jest napisane czyli enter , jeszcze raz enter teraz wciskamy przez ok 1s. różne przyciski tak żeby po naciśnięciu jakiegoś z nich pojawiła sie co najmniej jedna kropka. Nie ważne w jakiej kolejnści i nie muszą być wszystkie bo i tak skończy zanim wciśniemy wszystkie. Gdy już wystarczy, pojawi się tekst: "Please enter the name for the next button (press <ENTER> to finish recording)" wpisujemy nazwę dla pierwszego przycisku czyli "1" , enter i wciskamy "1" na pilocie Robimy podobnie z następnymi, w kolejności DOKŁADNIE takiej jaka jest na podanej tej liście '1' '2' '3' '4' '5' '6' '7' '8' '9' '0' SETUP OK GWIAZDKA CZERWONY ZIELONY ŻÓŁTY NIEBIESKI KURSOR_W_PRAWO KURSOR_W_LEWO KURSOR_W_GÓRA KURSOR_W_DÓŁ INFO APP OPT EPG VOD STAND_BY 'N' HOME RECORD PLAY PAUSE '>>' '<<' STOP VOLUME_UP VOLUME_DOWN CHANNEL_DOWN CHANNEL_UP EXIT MUTE '@' TEXT LIST Jeśli np: przychodzi kolej na "EPG" to po prostu wybieramy na pilocie przycisk który ma być odpowiednikiem EPG pilota oryginalnego. Nazwy jakie wpisujemy w trakcie uczenia pilota nie mają żadnego znaczenia , możemy wpisywać dowolne. Po nauczeniu ostatniego przycisku wciskamy enter. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogie Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Mam wielka prośbę - proszę o dodanie da FAQ instrukcji jak uruchomić oryginalny pilot na ESI-88, albo o zmianę w image źródłowym, aby standardowym pilotem był właśnie oryginalny z dekodera. Pomimo kilku prób nie udało mi się uruchomić pilota z ESI - instalowałem w OPKG pilot RAW, wgrałem lircd-user.conf do /etc/sysconfig, na wszelki wypadek próbowałem też z niezmienioną nazwą, zmieniałem system.conf na taki z opisu, ale dalej nie działa. Zmieniałem piltoa na "użytkownika" w ppanels - bezskutecznie. Problem dotyczy wielu osób - bo image w ESI-88 ma standardowo obsługę pilota, którego w ESI nie ma. Jeśli jest coś jeszcze, co trzeba zrobić, proszę o podpowiedź co, bo rodzina mnie z domu wywali - już 2 razy wgrywałem nowy image bo na starym już nie działał pilot jakikolwiek, a na ESI to chwilę trwa ;) Nie wiem, może wszystko robię ok, tylko pilot jest uszkodzony? Proszę o potwierdzenie poprawności procesu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 pilot sprawdzasz telefonem z aparatem i już wszystko wiesz co do zainstalowania pilota z esi88 problem może być w tym że po zmianie na pilota użytkownika nie zrobiłeś restartu systemu albo lircd lub evremote2 się zmieniło więc naj prostrzym sposobem będzie przekopiowanie całej obsługi pilota z tej paczki co zapodałem na wszelki wypadek wykonaj te dwa polecenia killall -9 evremote2 killall -9 lircd teraz przekopiuj zgodnie z katalogami całą obsługę pilota dla pewności że pliki mają odpowiedni atrybut chmod 755 /bin/evremote2 chmod 755 /usr/bin/lircd no i restart systemu reboot od teraz nic związanego z pilotem nie przestawiaj w ppanel pilot_esi88.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogie Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Rozumiem, że przed tym tylko instalacja pilota raw z opkg, innych czynności już nie wymaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Rozumiem, że przed tym tylko instalacja pilota raw z opkg, innych czynności już nie wymaga? przed ty musisz tylko włączyć dekoder nic więcej bo w paczce jest kompletna obsługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogie Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Działa idealnie - proszę o podpięcie tego do FAQ - żeby nie zaginęło w gąszczu postów. Serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 W wolnecj chwili zrobię z tego paczki do opkg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milki_way Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Pilot Polsatu od ESI-88 jako pilot użytkownika plik wgrać zgodnie z katalogami odpalamy go : - niebieski - E2 PPanel - Konfiguracja systemu - Pilot - Pilot użytkownika Restart systemu # pilot Polsatu esi88 działa na Graterlia OpenPLi # jeśli pilot za szybko dla ciebie działa zwiększ trochę wartość GAP # gap 145000 -pilot wolny long4 i stoi # gap 142800 -pilot szybki-long działa w miare płynnie Mógłby kto napisać jak się edytuje przyciski pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Do edycji przycisków możesz użyć pluginu Assignbutton (w OPKG do pobrania). Nie jestem pewien jak sobie poradzi z podmienionym plikiem (czyli pod pilot z ESI/UHD) ale myślę, że da radę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milki_way Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Wszystko pięknie ale teraz power nie działa na pilocie. Co z tym fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Przypisać co ma robić klawisz power? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milki_way Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 W konfiguracji pilota nie mam takiego czegoś jak przycisk power. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Jak skonfigurowałeś klawisze? Jeśli użyłeś pluginu to skąd go pobrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 @milki_way SETUP -> Ustawienia -> System -> Interfejs GUI -> a tutaj są dwie opcje: Zachowanie po długim naciśnięciu Power -> jak używasz pilota z LONG to ustaw tu Pokaż menu wyłączenia, jeżeli nie używasz LONG to może być Czuwanie Zachowanie po krótkim naciśnięciu Power -> ustaw Czuwanie PS. Mapa klawiszy do AB jest przystosowana do zmian tych ustwaień i ustawienia domyślne tych dwóch opcji powodują problemy. Znaczy: to że POWER się zapsuł, to moja wina :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Pilot Polsatu od ESI-88 jako pilot użytkownika plik wgrać zgodnie z katalogami odpalamy go : - niebieski - E2 PPanel - Konfiguracja systemu - Pilot - Pilot użytkownika Restart systemu # pilot Polsatu esi88 działa na Graterlia OpenPLi # jeśli pilot za szybko dla ciebie działa zwiększ trochę wartość GAP # gap 145000 -pilot wolny long4 i stoi # gap 142800 -pilot szybki-long działa w miare płynnie A jak to teraz wygląda jak nie mamy ppanel, ani pliku /etc/sysconfig? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Plik lircd.conf ma mieć nazwe lircd-user.conf i trafić do /etc. Reszta zostaje po staremu. Niedługo będą inne piloty w systemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Plik lircd.conf ma mieć nazwe lircd-user.conf i trafić do /etc. Reszta zostaje po staremu. Niedługo będą inne piloty w systemie. A nie trzeba przestawiać pilota na pilota użytkownika? A jakie to będą nowe piloty, bo do mnie trafił taki od wersji kablówkowej nboxa z "Multimedia Polska" i chcę go stawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Plik lircd.conf ma mieć nazwe lircd-user.conf i trafić do /etc. Reszta zostaje po staremu. Niedługo będą inne piloty w systemie. Nie wiem jak jest w release ale w test mam: if [ -e /etc/sysconfig/lircd-user.conf ]; then co by znaczyło, żę plik lircd-user.conf ma trafić do /etc/sysconfig? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Po update za chwilę już nie :) Prostujemy zaszłości i dodatkowo dojdą też pliki do obsługi większej ilości pilotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Trochę się pogubiłem co zrobić żeby skorzystać z własnego pilota, wystarczy odczytanie przez irrecord i co dalej z plikiem? Naprowadźcie, bo się trochę pogubiłem. Chce zrobić taki plik dla pilota od kablówkowej wersji nboxa, bo mi ich szkoda, że się marnują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Sczytać przy pomocy irrecord swojego pilota stosując nazewnictwo klawiszy w konwencji OpenPLi (KEY_RED, KEY_UP, KEY_PAGEDOWN itd. - zajrzyj do obecnego pliku lircs-multiRC.conf to się skapniesz). Przygotowaną konfigurację wrzucasz do /etc (np. lircd-kabel.conf), a potem w GOSmgr konfigurujesz który plik konfiguracyjny ma być wczytywany. Na koniec odpowiedno dobierasz czasy, też w GOSmgr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 A jeszcze podpowiedzcie jak odpalić irrecord, trzeba podać nazwę pliku do którego będzie się zapisywać to co będzie czytane? Jakieś przełączniki? Bo coś mi nie idzie: Press RETURN now to start recording. ................................................................................ Found gap: 80759 Please keep on pressing buttons like described above. ................................................................................ Space/pulse encoded remote control found. Signal length is 35. Found possible header: 241 872 Found trail pulse: 244 No repeat code found. Signals are space encoded. Removed header. Signal length is 17 Now enter the names for the buttons. Please enter the name for the next button (press <ENTER> to finish recording) KEY_1 Now hold down button "KEY_1". Something went wrong. Please try again. (9 retries left) Something went wrong. Please try again. (8 retries left) Something went wrong. Please try again. (7 retries left) Something went wrong. Please try again. (6 retries left) Something went wrong. Please try again. (5 retries left) Something went wrong. Please try again. (4 retries left) Something went wrong. Please try again. (3 retries left) Something went wrong. Please try again. (2 retries left) Something went wrong. Please try again. (1 retries left) Something went wrong. Try using the -f option. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Setu Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Pilot do DSI-83, całkiem poręczny dodatkowo można nim sterować TV. Trochę mało klawiszy jednak czasem może to być zaleta (kiedy się ma nieporadnego użytkownika). Niestety koliduje z pilotem od DSI-87 trzeba go w conf podmienić. Może się komuś przyda. lircd_dsi83.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Nic nie trzeba podmieniać, wystarczy wybrać w ustawieniach, aby system korzystał z innej mapy klawiszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 W nawiązaniu do powyższej wypowiedzi rozumiem, że aby korzystać z pilota od Esi to trzeba wgrać plik lirdc od tego pilota i zmienić w konfiguratorze na ten plik. W systemowym lirdc_multi-RC nie zauważyłem obsługi pilota od Esi,czy jest dedykowana paczka do tego pilota , bo na forum znalazłem dwie wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozhrfhlufq Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Witam Jaka powinna być nazwa KEY bym mógł przełączać tylko pomiędzy dwoma kanałami w obie strony? Edit: Działa KEY_BACK ale tylko cofa do poprzednio oglądanego kanału. Drugie naciśnięcie cofa dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 To robi klawisz zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sampras Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam, W jaki sposób przywrócić funkcjonowanie przycisków znajdujących się po lewej i prawej stronie przycisku pauza/odtwarzaj? W starej wersji GOS miały one funkcję cofania do poprzednich/następnych kanałów. Aktualnie w ogóle nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi