AbrahaM Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Wersja 9969 zawiera błąd. Niektóre kanały nie działają. Nie widać też aby oscam odpytywał o nie, poprzednie wersje działają poprawnie. wersje powyżej 9948 (w tym 9969) mają zmienioną obsługę przekazywania/obsługiwania dobrych/złych sidów, developerzy twierdzą, że jest ok. Więcej tu: http://www.streamboard.tv/oscam/ticket/3968. Jeśli masz ochotę, to mogę pomóc w próbie dokładniejszego zdiagnozowania problemu, ale nie wcześniej niż w poniedziałek. Poza tym przypominam o wejściu limitów ecm dla 0100, o czym można przeczytać choćby tu: http://satkurier.pl/news/106607/nc-nowe-zabezpieczenia-na-kartach-nagravision.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunfizz Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Wersja 9969 zawiera błąd. Niektóre kanały nie działają. Nie widać też aby oscam odpytywał o nie, poprzednie wersje działają poprawnie. Jakie kanały dokładnie nie działają, sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RuLeZpL Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 W pierwszej kolejności chciałbym zaznaczyć iż wcześniej korzystałem z wersji 9929 i nie wiedziałem o ww. zmianach lecz po głębszym przyglądnięciu się problemowi wygląda to tak : 1. Kanały TVP - Pierwszy odpyta ECM OK lecz BLACK SCREEN, kolejnych nie odpytuje do momentu przełączenia na działający kanał i powrotu na TVP 2. TVN HD - Ku mojemu zdziwieniu nie odpytuje, a słychać sam dźwięk. 3. Kanały Polsatu - np. POLSAT HD który jest również w NC+ ECM OK lecz odpytuje jedynie z 1861 mimo priorytetu na 0100 w DVBAPI. 3.5. Przed momentem sprawdziłem zachowanie przy priorytecie jedynie na 0100 i ignorowaniu reszty. Nie odpytuje w logach informacja iż brak pasującego readera : 2014/10/31 00:37:54 5958A8 c [DVBAPI] Demuxer #0 no suitable readers found that can be used for decoding! 2014/10/31 00:37:54 5958A8 c [DVBAPI] Demuxer #0 (re)starting decodingrequests on all 6 ecmpids! 4. Kanały Canal+ - ECM OK caid 0100 wiadomo nie miał innej możliwości. Dodam też że sprawdzałem kompilacje ze strony oscama pod sh4-qboxHD i występują te same problemy oraz że znam temat ECM Counter i aktualnie nie trwają żadne testy przynajmniej na moich kartach. Wersja 9929 nie sprawia żadnych problemów trzyma się priorytetów, dlatego zainteresowałem się czym się różnią i jak działają nowsze wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 W pierwszej kolejności chciałbym zaznaczyć iż wcześniej korzystałem z wersji 9929 i nie wiedziałem krótko, mogą nakładać się dwie sprawy: 1. błąd, który (mam nadzieję) został naprawiony definitywnie(?) w 9972 (właśnie się kompiluje gdy to piszę), i który faktycznie istnieje/istniał, 2. limitowanie ecm. Na przyszłość jedna uwaga. Proszę o pisanie dokładnie, czy oscam działa z lokalną kartą tylko na swoje potrzeby, działa jako "klient" podłączony do serwerka (zakładam, że w lan), czy też działa lokalnie i udostępnia jeszcze w ramach domu kolejnemu odbiornikowi. Przypadki drugi i trzeci mogą mieć problemy z pracą zarówno z powodu limitowania jak i ewentualnych błędów w oscamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi