cooltronic Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Jak w tytule mam nBOC BSKA z wyświetlaczem VFD. Wyczytałem na forum, że jest odpowiednik E2 Manager zwany Graterlia / GOS Manager aby przestawić wyświetlacz aby wyświetlał nr kanału. Nie wiem którym klawiszem go uruchomić, bo pod niebieskim klawiszem go nie ma ew. co trzeba zainstalować aby go mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 W katalogu /etc masz plik sysctl.gosconf Poszukaj w nim sekcji: # led/vfd display configuration #- # konfiguracja wyświetlacza # options/dostępne opcje: # # extortion activities LED # wymuszenie działania LED # led=on # # extortion activities VFD # wymuszenie działania VFD # vfd=on #standard setting: off led=off vfd=off zmień vfd=off na vfd=on UWAGA! Pamiętaj, że Grateria OS to Linux i znak końca wiersza nie jest taki sam jak dla Windows. Jeżeli coś edytujesz pod Windows to odpowiednim edytorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi