Gość alanokolo Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Mam taką prośbę do osób obeznanych z konfig pilota potrzebuję zamienić przycisk power z innym np z gwiazdką bo posiadam dwa nboxy i gryzą się ze sobą podczas przełączania wiem że jest opcja wybrania własnego pilota ale ja nie chcę zmieniać całości tylko ten power.Mogę ewentualnie sam pogrzebać w pliku konfig pilota ale nie wiem który to plik? Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Plik keymap.xml. Wybierz jakiś klawisz co chcesz zamienić i tam popraw wpisy pod siebie. Pełnej instrukcji nie dam bo sam nie pamiętam każdej nazwy funkcji i nazwy klawiszy. Przypominam, że nie szukamy nazwy takiej jak się domyślamy, że może się nazywać a takiej jaka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Kiedyś miałem ten sam problem... zmieniłem power na domek Plik w załączniku Zrób sobie kopie aktualnego. keymap.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alanokolo Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dzięki myślałem o innym klawiszu ale domek może być o to chodzi. Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 hmm, myślę nad twoim problemem od godziny i mam jedno pytanie. Masz te dwa boxy koło siebie? Ze jeden pilot chwyta oba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alanokolo Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Dokładnie tak obok siebie.Pobawiłem się keymapem i wywaliłem z pod zielonego ustawienia rozdzielczości a z pod @ przełączanie scart teraz oba te przyciski są wolne i można przypisać do nich co tylko chcemy i o to mi chodziło. Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Skonfiguruj sobie na jednym boxie inny pilot. Będzie najprościej. Przecież inne pozostałe guziki też będą się gryźć. Chyba, że chcesz hardcore to można wylutować z jednego boxa odbiornik podczerwieni, wyprowadzić go kablami gdzieś w inne miejsce pokoju i celować pilotem w tamto miejsce. Tylko czy to mądre rozwiązanie? Nie uważam, a i zapewne w wykonaniu niełatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Na forum jest paczka z pilotem w trybie RAW. Można zaprogramować sobie innego pilota np. od klimatyzacji i święty spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alanokolo Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Nic się nie gryzie mam dwa nboxy jeden pilot i wszystko działa tak jak chcę.Gryzły się bo miały ten sam power teraz jak wyłączę jeden innym przyciskiem to drugi się nie włączy i o to chodzi jestem zadowolony w 120% pozatym można dużo więcej zmian zrobić jak ktoś nie rozumie problemu jego sprawa problem rozwiązany temat do zamknięcia.Teraz zmieniam iptv pod siebie sporo można wyciągnąć nowego jak się pogrzebie Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi