pioszym7@gmail.com Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) Witam Vu+ Solo2 po wgraniu GOS z USB, po pierwszej konfiguracji - OK. Po wywołaniu "sysupdate" z terminala też wszystko OK, dużo linijek loga, ale na końcu "Enigma2 update done. Please restart E2 GUI!". Po restarcie GUI wszystko OK, natomiast po restarcie całego odbiornika dochodzi do "Starting net" i stop - dalej nie idzie, nie pinguje. Ktoś tak miał, bo na forum nie znalazłem? Ktoś pomoże? PS. Po ponownym flashowaniu, konfiguracji itd - to samo - "Starting net" i stop. Edytowane 18 Września 2020 przez pioszym7@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Tak wiemy i niedługo będzie ok. Moze jeszcze tej nocy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioszym7@gmail.com Opublikowano 18 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Bez WAS jak bez rąk, bez Graterlii też. WIELKIE DZIĘKUJĘ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Można testować. Niestety ale trzeba wgrać backup sprzed wystąpienia problemu lub całość od nowa. Jednocześnie poproszę o info czy jest OK, czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioszym7@gmail.com Opublikowano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Jest OK. Wgrywałem całość od nowa - od wczoraj mam solo2 i nie miałem jeszcze backupu. Poleceniem SYSUPDATE wszystko się zaktualizowało, po restarcie wszystko ruszyło. Dziękuję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Nie ma za co ? Teraz zrób jeszcze kopię tego, co masz...polecenie "sysbckp" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioszym7@gmail.com Opublikowano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Tak, tak zrobię - na razie konfiguruję wszystko i ani dysku nie mam, ani pena, a solo2 dopiero od wczoraj mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qczu Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 ? U mnie też wszystko teraz ładnie zaktualizowało. Ja mam taką sytuację, nie wiem czy to powszechne, ale przy skanowaniu satelity 13E (obojętnie czy przez ręczne wyszukiwanie czy automatyczne), pomija transponder 12265 V 27500 3/4, który potem muszę doskanować ręcznie. Druga sprawa to problem z jedną z kart WiFi. Musiałem przez jakiś czas używać WiFi i przy karcie z chipsetem MediaTek wyskakuje GS, natomiast przy karcie z chipsetem Ralink działa normalnie. Graterlia OS Enigma2 crash log crashdate=sob wrz 19 10:24:54 2020 compiledate=Jul 9 2020 skin=InfinityFHD/skin.xml sourcedate=2020-07-09 branch=release-7.3 rev=34bda23 component=Enigma2 stbmodel=solo2 stbmodel=dm8000 kernelcmdline=ubiroot rootflags=sync bmem=192M@64M bmem=256M@512M ubi.mtd=rootfs rootfstype=ubifs root=ubi0:rootfs nimsockets=NIM Socket 0: imageissue=Graterlia OS for %h /usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 267, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 267, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 267, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 267, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 267, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 267, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 267, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 267, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 267, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 267, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 267, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 247, in _formatFrequency File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 264, in getChannelInfo File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 1304, in __init__ File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 1311, in update File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pythonwifi/iwlibs.py", line 974, in __init__ File "/usr/lib/python2.7/socket.py", line 191, in __init__ RuntimeError: maximum recursion depth exceeded while calling a Python object dmesg <4>===>rt_ioctl_giwrange <4>===>rt_ioctl_giwrange <4>===>rt_ioctl_giwrange <4>===>rt_ioctl_giwrange <4>===>rt_ioctl_giwrange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi