Gość alanokolo Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Moim zdaniem nowe tunki powinny być robione na andku co zwiększyłoby ich multimedialność były by mniej podatne na zwiechy a możliwość konfiguracji usera ogromna.Wiem że do andka potrzeba mocniejszych procków sporo pamięci ale przy dzisiejszych cenach taki tunek nie powinien być droższy niż jakieś 400-500zł.Są takie dongle na andku nawet fajnie to chodzi nawet dvb-t jest jak by dodać sat to było by coś. Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Z tym adroidem to żart? czy serio? Bo ja to np. widziałbym windows 8 w tunerze :) Przy czym to żart :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Moim zdaniem (raz jeszcze podkreślę - MOIM) temat powstał z braku elementarnej wiedzy czym jest android i po co powstał. Jeżeli softy na Tunery Satelitarne mają dążyć do Androida to ja dziękuję i wypisuje się z tej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alanokolo Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Nie jest to takie nie realne na chińskich portalach ebay podobnych można już takie coś kupić myślę że za rok pojawią się w regularnej sprzedaży ps.widziałem lodówkę z wyświetlaczem led na andku 4.0 to czemu nie sat? Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Błagam cie przestań :) Troche przerost formy. Nawet telefonu z androidem i dotykiem nie uznaje a co dopiero tuner sat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 @alaokolo Na androidzie można zrobić wszystko jak się uprzesz (w granicach jakiś oczywiście). Podaj mi tylko jaka jest wyższość "wykastrowanego" i "zbrandowanego" Linuxa nad rozwiązaniem natywnym czyli kompilacją ze źródeł. Ja widzę tylko jedną. Tak jak telefon z Androidem (i z Apple jak się okazuje też) kradnie moje dane i wysyła je gdzieś, gdzie nawet nie wiem, tak tuner będzie się chwalił tym, co oglądam na prawo i lewo. Google już dawno przestało pracować dla ludzi, a pracuje dla garstki osób, które będąc obrzydliwie bogate, chcą być jeszcze bardziej obrzydliwie bogatymi. Android miał być rewolucją, ale pod płaszczykiem tej rewolucji dano "zajefajnie" narzędzie do masowej inwigilacji. Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że jedna część społeczeństwa nie chce w to wierzyć - jak to, nas inwigilują? Inna nie zna się na tym i można jej wmówić wszystko. I takie pytanie z czystej ciekawości: Czy kupując samochód to kupisz go z silnikiem komercyjnym o mocy np. 30km, czy z silnikiem stworzonym przez grupę osób robiących to z pasją, za darmo i oddających stworzony silnik za darmo i jeszcze dodatkowo o mocy 90km? Może już czas zastanowić się nad tym, co z nami robią. Jak się nie opamiętamy, to kapcie na nogi będą mieć androida, a wielcy tego świata będą wiedzieć kto i gdzie w nich chadza. Poprawione błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Taaaa. Wpiszcie sobie na alledrogo "Kapcie usb" :) Do Androida w kapciach już niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanm Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 A co jeśli będzie box z xbmc i to nie z jakąś nakładką ale z zaimplementowanym xbmc takim jak na pc. Enigma2 już odchodzi do lamusa .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 XMBC to natywny Linux z nakładką jak enigma2. Przy czym obawiam się, że E2 (znaczy jej odmiany) długo jeszcze będą. Nie każdy chce choinki z jednej puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanm Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 XMBC to natywny Linux z nakładką jak enigma2. Przy czym obawiam się, że E2 (znaczy jej odmiany) długo jeszcze będą. Nie każdy chce choinki z jednej puszki. Wiesz myślę ze xbmc zrobi karierę zwłaszcza ze ma super grafice to się ludziom bardzo podoba. Cos takiego robi VU+ z boxem prismcube w tym miesiącu ma byc premiera tego boxa. Mi to się podoba coś takiego ale nie wiem czy to jest możliwe do zrobienia na nboxie czyli podlinkować do image plugin filmweb i zmodyfikować tak media player aby mając np film RED2 na dysku szukał jego info w necie opiski cos takiego robi plugin filmweb z filmami aktualnie nadawanymi . Jak by to można zrobić dla filmow na dysku plus bajerancki player to byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Albo tuner Satelitarny albo centrum multimedialne. My zajmujemy się tunerami satelitarnymi. Dlatego bajeranckie cokolwiek jest na drugim miejscu. Nie mam nic przeciwko aby ktoś zrobił taki bajerancki soft i opublikował go. Im będzie więcej softów tym lepiej dla końcowego użytkownika :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi