Gość jaroslaw1980 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Aktualizowałem oscama do wersji z serwera. Następnie zrobiłem downgrade do 7165, ponieważ było ciemno na ekranie (miałem źle poustawiane konfigi). Teraz chcę ponownie zaktualizować poprzez serwer i wyskakuje mi napis, że aktualizacja nie jest konieczna. Jak mam zainstalować nowszą wersję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Zmień sumę kontrolą w pliku oscam.md5 w /etc/sysconfig. Np. pierwszy znak w pliku. Po tej operacji zaktualizuj OScam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Aktualizowałem oscama do wersji z serwera. Następnie zrobiłem downgrade do 7165, ponieważ było ciemno na ekranie (miałem źle poustawiane konfigi). Teraz chcę ponownie zaktualizować poprzez serwer i wyskakuje mi napis, że aktualizacja nie jest konieczna. Jak mam zainstalować nowszą wersję ? albo tak samo jak obniżałeś wersję do 7165 - czyli ręcznie, pobierając 8705 z działu oscam, z odpowiedniego, wątku w którym znajdziesz załączony plik z oscamem w wersji 8705. Zmień sumę kontrolą w pliku oscam.md5 w /etc/sysconfig. Np. pierwszy znak w pliku. Po tej operacji zaktualizuj OScam. @tux: a może by tak dopisać w procedurze aktualizacji sprawdzanie czy md5 "zachowane" odpowiada plikowi który jest wgrany? wtedy system sam by zmienił sumę kontrolną na faktyczną, po czym procedura przebiegałaby dalej jak dotychczas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaroslaw1980 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Dzięki. Rozwiązanie tuxa podziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi