Gość krystiano Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 No to teraz mam ładnie. Po GS jak chciałem wyczyścić historie w Zap. Dekoder stoi na napisie b4 team i nie chce bootowac. Co sie porobilo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Napisz dokładnie na czym wisi? Sugeruje to, że poleciało coś z PKT. Pewnie masz uboota od PKT a tego uboota ja nie znam. Może niech wypowie się ktoś co to go zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ubot to ten b4team Na dvhk założyłem temat i tam pisze co i jak. Zaraz muszę wychodzić. Grrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jak dojdziesz co i jak to napisz też tutaj bo to ciekawe. Może coś w sofcie nadpisuje jakiś fragment pamięci i jeszcze tego nie wie Freebox. Co prawda uboot potrafi sam z siebie się wysypać i też do końca nie wiadomo co i jak. Kondensatory i zasilacz zakładam, że sprawne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 This discussion was created from comments split from: Freebox V8 Test6 mod by tux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Kondensatory wymienione 2miesiace temu. Ale co teraz. Dzisiaj chcąc skopiowac loga i podeslac osobie ktora mi pomogła wcześniej. (kol. @wiech) podlaczylem sie kabelkiem , odpalilem blackbox-a i podlaczylem do pradu dekoder. I co nastąpiło -dekoder normalnie jakgdyby nic normalnie sie uruchomił. Teraz nie wiem czy przez to ze wgrywalem raz jeszcze plik env czy tak sam od siebie sie naprawil. Wszystkim osoba ktore chciały pomoc bardzo dziękuje. A zapomniał bym o modzie z innego forum za nadgorliwość i skasowanie tematu. (ale tak to jest jak dzie..... Neost.... Zabierają sie dostają trochę władzy na forach) Musiałem nie wytzymalem. Wracam do testów kol @tux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 No i coś chyba niedobrego sie dzieje z moim dekoderem. Odlaczylem go z pradu i znowu to samo. Stoi na napisie i nic. Odpialem mu dysk i znowu do pradu i ruszył. Podpialem dysk i do pradu i wystartował. I teraz nasowa sie pytanie czy to sie kondensatory klaniaja do wymiany czy jakaś inna przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 kondensatory być może; sprawdź zasilacz bo coś mi się zdaje, że on zdycha a jednocześnie powoduje uszkodzenie kondensatorów w tunerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Dziwna trochę sprawa bo wszystko wróciło do normy. Zasilacz rozlozylem i kondensatory wyglądają na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 One mogą wyglądać na dobre. Jeżeli już rozłożyłem to wymień na 100% te na wyjściu i poszukaj po pierwotnej stronie przetwornicy kondensatora (zapewne około 4,7mikro) i też go wymień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jak narazie wszystko ok, juz zamowilem kondki do zasilacza, jak juz go rozbebeszylem to wymienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Z ciekawości -- masz ten taki duży płaski czy ten taki mniejszy pękaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 chyba duzy plaski - ten 4-ro pinowy dekoder bzzb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 To ten duży. W sumie różni się od dużego od BSLA tylko wtyczką :) Są to starsze zasilacze i tam to na wszelki wypadek wymienił bym wszystkie kondensatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlynoza Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam nie chce zakładać nowego tematu. Panowie nbox zawiesza mi się z rana tak 2 -3 razy miedzy 9:00 a 11:00 godziną myślałem ze to image odpaliłem nowe na pendrive i to samo. podejrzewam zasilanie lub jakies wahania w tych godzinach. Panowie mam zasilacz 4-pinowy 60W jak go rozebrać ( brutalnie) ? czy zasilacz zostawić i sprawdzić kondensatory w tunerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Rozłup zasilacz wzdłuż linii wcięcia po obwodzie; Będą tam 4 kondensatory 1000 mikto - jeżeli spuchnięte to do wymiany, jeżeli nie to wymień cały zasilacz - szukanie który z tranzystprów i układów sterujących nawali nie jest warty tego. Koszt nowego, fabrycznego zasilacza to nie więcej niż 40zł; Kondensatory w tunerze wymień profilaktycznie. Brzmi strasznie, ale już nie raz trafiłem na takie egzemplarze, że spuchnięte nie są a pojemność utracona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi