Romulus Opublikowano 29 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Witam, wiem, że nie ma już oficjalnego wsparcia dla sh4 , ale być może któryś z użytkowników pomoże. W związku z tym, że prawdopodobnie (bo nie mogę sprawdzić) w oficjalnie zamkniętym repo dla sagemcoma nie było paczki Iptables zwracam się do użytkowników z zapytaniem czy któryś z was posiada działające IPtables w ostatniej wersji GOS. W swoich archiwach odszukałem wersje iptables_1.4.12_sh4 dla GOS jednakże po zainstalowaniu nie działa zwracając modprobe: can't change directory to '2.6.32.71_stm24_0217': No such file or directory iptables v1.4.12: can't initialize iptables table `filter': Table does not exist (do you need to insmod?) Perhaps iptables or your kernel needs to be upgraded. Czy da się coś z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Możesz zmienić tuner na MIPS32EL :) Możesz też doinstalować pakiety kernela. Bez nich iptables nie będzie działać. Uprzedzam pytanie - nie - nie mam plików do SH4. Zrobiłem kilkanaście dni temu wielkie wietrzenie dysków. Niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 30 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 OK, doinstalowałem pakiet kmod i teraz konsola zwraca : iptables v1.4.12: can't initialize iptables table `filter': Table does not exist (do you need to insmod?) Perhaps iptables or your kernel needs to be upgraded. Być może da się tabele jakoś zainicjować, proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Temat do zamknięcia i to tez robię. Wsparcie jest wyłącznie dla członków ISUGOS, a wsparcie dla SH4 do kwietnia 2019 mają wyłącznie osoby, które wsparły Nas w tym roku przy zbiórce na serwery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi