sikorkaaa Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Witam zacząłem zabawę z dekoderami vu zero ,vuzero 4k ,oraz zgemma Na openpli z dekoderem vuzero4k bez problemu poradziłem sobie na wiasem mówiąc dekoder jest mega szybki Niestety z gos nie jest już tak kolorowo choć na sh4 niema najmniejszego problemu oto log co już jest w systemie i błąd Using username "root". ________ __ .__ .__. / _____/___________ _/ |_ ___________| | |__|____ / \ __\_ __ \__ \\ __\/ __ \_ __ \ | | \__ \ \ \_\ \ | \// __ \| | \ ___/| | \/ |_| |/ __ \_ \______ /__| (____ /__| \___ >__| |____/__(____ / \/ \/ \/ \/ GraterliaOS:~# opkg list-installed | grep zip bzip2 - 1.0.6 bzip2-libs - 1.0.6 gzip - 1.9 pbzip2 - 1.1.13-1 zip - 3.0 GraterliaOS:~# cd /tmp GraterliaOS:/tmp# unzip /tmp/lista.zip -d /tmp/ -sh: unzip: command not found GraterliaOS:/tmp# w sh4 mamy symlinka do busybox w mips tego nie widzę czytając opkg gzip powinien sobie radzić z archiwum zip ,próbowałem też zrobić symlinka ale też kicha GraterliaOS:~# opkg list-installed | grep busybox GraterliaOS:~# opkg list | grep zip bzip2 - 1.0.6 - Extremely powerful file compression utility Bzip2 compresses files using the Burrows-Wheeler block-sorting text deliberately very similar to those of GNU Gzip, but they are not bzip2-libs - 1.0.6 - Libraries for applications using bzip2 Libraries for applications using the bzip2 compression format. gzip - 1.9 - GNU gzip file compression gzip. FTP, view tar, zip files, and poke into RPMs for specific files. :-) pbzip2 - 1.1.13-1 - Parallel implementation of bzip2 PBZIP2 is a parallel implementation of the bzip2 block-sorting file machines. The output of this version is fully compatible with bzip2 v1.0.2 or newer (ie: anything compressed with pbzip2 can be decompressed with bzip2). pigz - 2.4 - A parallel implementation of gzip A parallel implementation of gzip for modern multi-processor, zip - 3.0 - A file compression and packaging utility compatible with PKZIP The zip program is a compression and file packaging utility. Zip is Install the zip package if you need to compress files using the zip GraterliaOS:~# cd /bin GraterliaOS:/bin# ln -s gzip unzip GraterliaOS:/bin# unzip /tmp/lista.zip -d /tmp/ unzip: /tmp/lista.zip: unknown suffix -- ignored unzip: /tmp/ is a directory -- ignored GraterliaOS:/bin# proszę o podpowiedz czy może gzip jest okrojony ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 opkg update && opkg install zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 w pierwszym logu widać że już miałem to zainstalowane ale sporo innych rzeczy jeszcze może się gryzły wiec zaraz wgram od nowa i zainstaluje Niestety nic to nie dało GraterliaOS:~# zip /tmp/lista.zip -d /tmp/ zip error: Nothing to do! (/tmp/lista.zip) GraterliaOS:~# unzip /tmp/lista.zip -d /tmp/ -sh: unzip: command not found GraterliaOS:~# Wracając do vu zero 4k na openpli tam jest symlink w usr/bin/unzip do /bin/busybox.nosuid. Oczywiście zapożyczenie binarki nie powiodło się :( Może więc w jakiejś innej paczce znajdzie się busybox.nosuid tylko w jakiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 No jak szukasz unzip to dlaczego nie zainstalujesz unzip? opkg update && opkg install unzip Możesz też skorzystać z p7zip (pakuje i depakuje w wielu formatach) opkg update && opkg install p7zip Przy okazji...tutaj jest wsparcie dla GOS a nie OpenPLi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspar Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 sikorkaaa[/member], wiesz w GOS masz nie tylko do wyboru co powyżej, ale masz możliwość używania np. pigz, pbzip2, czy xz w pełnym wydaniu... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 unzip w zupełności wystarczy nie wiem jak go nie zauważyłem w opkg wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi