Octopus Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Po ostatniej dosyć mocnej burzy padł mi router tp-link, który wymieniłem na linksys WRT54G. Od tej pory na nboksie brak połączenia. Połączenie po kablu. Na tp-linku problemów nie było. Pewnie kwestia jakiegoś ustawienia. Dziwne, ponieważ na każdym komputerze jaki podłącze czy to po kablu czy przez wifi połączenie jest. Ma ktoś jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Jeżeli to WRT54G i ma oryginalny soft to pierwsze co to zmiana MAC jak masz ten śmieszny typu 00:01:02:03... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Octopus Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 MAC na routerze mam sklonowany z komputera tak samo miałem na tp-linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Ale chodzi o MAC nBoxa, tutaj masz tutorial: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=81.msg4696#msg4696 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jano74 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 u mnie jak adresy WAN i LAN były z tej samej grupy 192.168.1.xxx to router nie chciał działać, po zmianie adresu LAN na 192.168.2.1 jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oracz Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Po burzy padł ci LAN w nBoxie, teraz najprostsze wyjście to kupić kartę WiFi na USB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 u mnie jak adresy WAN i LAN były z tej samej grupy 192.168.1.xxx to router nie chciał działać, po zmianie adresu LAN na 192.168.2.1 jest ok. A dziwi cię to? Jakim cudem NAT miał funkcjonować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Octopus Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Znalazłem chwilę czasu i sprawdziłem, że w routerze tp-link nie działa WAN i gniazdo nr 1. Podłączyłem więc nboksa do gniazda 3 i 4 i zero reakcji, żadna lampka się nie zapaliła. Czyli kolega wyżej miał rację i spalona jest karta sieciowa w nboksie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi