sega24 Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Witam Za cholerę nie mogę ustawić w Cronie dwóch skryptów. Swoje skrypty wrzucam do /var/spool/cron/crontabs Pierwszy się uruchamia, drugi nie chcę, z palca idzie bez problemu. Wczoraj kolejna dziwna sytuacja, puściłem z palca drugiego, to pierwszy się nie uruchomił. pierwszy skrypt mam ustawiony na godzinę 00:36 drugi skrypt mam ustawiony na godzinę 23:04 tak to wygląda: #The time and date fields are: # # field allowed values # ----- -------------- # minute 0-59 # hour 0-23 # day of month 1-31 # month 1-12 (or names, see below) # day of week 0-7 (0 or 7 is Sunday, or use names) SHELL=/bin/sh PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin MAILTO=root NICE=15 # run-parts */1 * * * * /bin/run-parts /etc/cron/minutely 01 * * * * /bin/run-parts /etc/cron/hourly 02 5 * * * /bin/run-parts /etc/cron/daily 03 2 * * 0 /bin/run-parts /etc/cron/weekly 04 3 1 * * /bin/run-parts /etc/cron/monthly # your corntabs 36 0 * * * /etc/skrypt/skrypt.sh 4 23 * * * /etc/skrypt/skryptnova.sh wcześniej miałem 04 23 * * * i myślałem że tu jest błąd, zmieniłem na 4 23 * * * ale nic się nie zmieniło oczywiscie cron jest uruchomiony w procesach, restarty z sieci itd. i bez zmian, uruchamia sie tylko ten 36 0 * * * gdzie może być problem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 W jaki sposób / czym robiłeś edycję zawartości crona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sega24 Opublikowano 15 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 notepadem jednak nie dodaje żadnych znaczków jak to czasem ma się. sprawdzałem z poziomu tunera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sega24 Opublikowano 15 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 przeinstalowałem cały system przed chwilą, wsio jest na nowo, i dalej nic :/ wtf ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 W obu przypadkach uruchamiasz ten sam skrypt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sega24 Opublikowano 15 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 nie nie to są dwa różne skrypty to wygląda tak jak by był konflikt że są dwa skrypty jak był jeden to nie było problemu, dodałem drugi i lipa tutaj akurat mam inne wyjście bo mogę je połączyc w jeden skrypt, jednak wolałbym rozwiązać ten problem bez łączenia skryptów żeby działało dwa lub więcej już nawet zhaszowałem te foldery dzienne, miesieczne, godzinne itd dodam że na vu+ mam taką samą sytuacje, dwa skrypty, też te same godziny, ale tam wsio działa ok (inne image, jakieś BH stare) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Pokaz re dwa skrypty (załącznik). Przywróć też oryginalna zawartość konfiguracji crona. Nie bez przyczyny ten plik wyglada tak jak wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sega24 Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 nie ukrywam że wolałbym nie pokazywać publicznie tych skryptów, niby nic wielkiego bo to skrypty do logowania EMM, chciałem wysłać ci na pm ale masz zablokowane. loguje na 7 tunerach z czego tylko jeden to vu+, reszta to recordery na wszystkich tunerach mam te same skrypty, te same atrybuty, tak samo wyglądają pliki root w cron wszędzie mam start logowania ustawiony na po 24tej czyli xx 0 w cronie i wszystko gra do jednego dodałem ten skrypt o 23ciej i cron przestał działać tzn sam proces jest uruchomiony ale skrypty nie startują dzisiaj połączyłem dwa skrypty w jeden żeby wyeliminować możliwy konflikt, że niby dwa nie działają jednak skrypt znowu nie wystartował o 23ciej czyżby był problem z godziną 23 i po ? godzina na tunerze aktualna jedyne co mi pozostaje to jutro przetestować inne godziny niż 23cią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Proponuję wpisać na początku skryptu (za #!/bin/sh): /bin/touch /root/plik1.test Jak się plik utworzy, to trzeba będzie się dokładniej skryptowi przyjrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sega24 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Witam Sorki że tak długo nic nie pisałem ale byłem na urlopie. Opisze wszystko co i jak ale z tego co widzę to jest jakiś sprzętowy problem, wina tunera ale co dokładnie to nie wiem. W ostatni dzień przed urlopem, restart sieciowy tunera, cron się nie uruchomił :O , ok reinstalacja cron'a, tworzenie plików by touch o różnych godzinach, wsio ok, skrypt wystartował o 23:04 tak jak miał zaplanowane. Ogólnie mam inny problem z tym tunerem, po kilku dniach gubi "sieć", w żaden sposób nie można się z nim połączyć, tylko restart i sieć wraca. Restart, nie zamontował dysku sieciowego z automatu, musiałem z palca. wiecznie z nim coś choć z cron'em pierwszy raz miałem problem wątek jednak nie potrzebnie zakładałem, na 6ściu innych tunerach wsio ok, tylko na tym coś nie teges ale szukałem pilnie pomocy :) dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 A masz nazwy tych plików ośmioznakowe, bez kropek, wielkich liter? Cron jest bardzo na to delikatny, nawet kropka nie chce działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi