gx Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Podobno Enigma2 na dekoder HDS7241 z nc+ TnK jest w fazie testów? Info z D..K. Wiecie coś o tym? ;) Jeśli tak - są plany Graterlii na ten tuner? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Ja nie zamierzam się tykać tego typu dekoderów. Cena tego cacka + przeróbka + to jak to działa == JEDNA WIELKA KLAPA. Najtańszy MIPS + jakiś HDD na USB to koszt prawdopodobnie podobny. Do tego stawiam na to, że będą to dekodery na SH4 oraz ileś tam przechodzone. W casach gdy MIPS kosztował grubo ponad 1000zł można było rozważać za i przeciw. W tym momencie nie ma nad czym się zastanawiać. EDIT tux: Niedaleko szukając pierwsza lepsza promocja: http://www.sat-shop.co.uk/store/index.php?route=product/product&filter_name=nova+twin&product_id=919 Przy tej promocji tuner wychodzi z przesyłką około 300zł. Dokładamy HDD za około 150zł na USB i za 450zł mam tuner co najmniej 8x szybszy i 2x mniejszy od tego PACE. W tym PACE jest (o ile dobrze pamiętam) STi 7005 czyli to co w ESI/UHD. Posiadacze chociażby Zgemma H2S (ten sam procesor co tuner z linka) na 100% potwierdzą, że przepaść jak tak duża, że dyskusji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gx Opublikowano 27 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Rozumiem i przyznaję rację. Tak myślałem, że przerabianie tego to bardziej sztuka dla sztuki. Pytałem w sumie z ciekawości, bo zaczynaliście od tunerów przerabianych. :) Edit: tunery z pewnego sklepu (Ca.........r.pl) będą dostępne od 10.10.2017, cena jaką sobie życzą za gotowy box: 499 zł... więc racja -> drogo jak za taki śmietnik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Już się pojawiły przerobione. 399 bez dysku, ale coś mi się wydaje, że ceny będą spadać. Troszkę szkoda, że nie macie w planach Graterli dla nich, to zawsze wsparcie dla Polskich przerabiaczy by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 399zł? To prawie cena VU+ Zero! https://www.dmtrade.pl/index.php?szukaj=VU%2B+zero&d=szukaj Ja podziękuję. Proszę przestać namawiać tu kogokolwiek do udrażniania tego pudła. Jak ktoś chce kupić używany, przerabiany, stary tuner w cenie niewiele niższej niż VU+ Zero to droga wolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi