djjsatelita Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Witam, Jakiś czas temu korzystałem z Waszego forum i Graterlii na dekodrze ADB nBox. Postanowiłem jednak wymienić sprzęt. Dziś mija jakieś 2 miesiące od przesiadki na inny sprzęt a co za tym idzie także inny system (image). Zdecydowanie sam sprzęt jest nieporównywalnie lepszy od nBox'a. Postanowiłem zainwestować nieco w przyszłość a także jakość. Skłoniła mnie do tego także kwestia zappwiedzianego wycofania braku wsparcia dla dekoderów z SH4. Postawiłem na dekoder 4K od Vu+ (Ultimo 4K). Była to nie mała inwestycja finansowa. Ale Wartało! Sam system działa stabilniej i bardziej funkcjonalnie niż Graterlia. Na pokładzie mojego dekodera 4K UHD mam OpenATV. Może mój post pomoże także komuś w kwestii doboru w wymianie sprzętu i image. Pozdrawiam ;) 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Ja tylko dopiszę do tego, iż GOS na MIPS to zupełnie inny system niż na SH4. Tego nawet nie da się porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjsatelita Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Być może. Zaufam autorom w tej kwestii. Myślę że samego sprzętu opartego na SH4 nie ma co porównywać z MIPS i innymi procesorami jak chociażby ArmV7 i innych. Różnica jest niewyobrażalna. I w sumie to tylko współczuć tym którzy uparcie wciąż męczą się z boxami itp. z SH4. Wieczne problemy z poprawnym i niezawodnym działaniem a do tego kiepska jakość obrazu i dźwięku. Przykładowo nBox nie obsługuje nawet standardu FHD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 FHD? Znaczy o skórce piszesz? A co do reszty...no faktycznie nie da się tego opisać. ARM też pewnie będzie w GOS ale jak to sie unormuje i na 100% będzie wiadomo jak będą nadawać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi