Gość carolef Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Niestety pilot w trybie raw nie działa. Mam pilot zastępczy sterujący tv i dekoderem i niestety działa tylko w trybie RAW. W tym image nie śmiga. ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Tryb raw mozna uruchomic tylko recznie. Jest to juz opcja nie wspierana. Poszukaj na forum. Sa paczki i sa instrukcje co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Co zatem w kolejnych wersjach image? Czy oznacza to że w przyszłości nie będę mógł korzystać z nowych wersji bo mam inny pilot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witam, nie rozumiem problemu... dogrywasz ręcznie obsługę RAW i cieszysz sie nowym IMAGE z obsługa własnego pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 W załączniku pilot RAW. Paczka używana na 8.3.0 ale NIE TESTOWANA jeszcze na Gratelia 1.0.0. Instalujemy jak poprawki Live ... na własne ryzyko. Update: Przetestowane na moim ESI-88. Działa. Można by poprawić komunikat w PPanel, bo się nie mieści w jednej linii.. pilot_raw.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 poradziłem sobie wrzucając paczkę z drugiego linku w tym wątku http://forum.xunil.pl/index.php?topic=237.0 Ale dzięki to też wypróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 @carolef Przede wszystkim to sprawdź tego pilota. Natywny tryb pracy pilota od nBoxa to XMP. RAW był protezą używaną do czasu XMP. Jeżeli coś teraz nie działa to trzeba poszukać gdzie jest przyczyna a nie leczyć objawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 ale ja pisze ze mam zastepczy. taki dwa w jednym. do boxa i tv. z oryginalnym softem od nki działał dobrze Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatal k 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Były na 100% dwie wersje odbiorników IR montowane. Najprawdopodobniej wymiana płytki z wyświetlaczem załatwiła by sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 póki co zamówiłem nowy pilot ten uniwersalny od nc+ Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankoooo Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Witam, pytam bo już mnie krew zalewa, dekoder strasznie ospale reaguje na pilota, muszę mocno i długo wciskać przyciski wcześniej tego nie było do wersji 8.2 czym może to być spowodowane czy wymiana płytki z wyświetlaczem pomoże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Efekt, o którym piszesz występuje gdy: uszkodzony jest pilot (może działać poprawnie w trybie RAW); uszkodzony odbiornik IR w tunerze (może poprawnie działać w trybie RAW); coś spowodowało rozregulowanie nadajnika lub odbiornika i działają na granicy. Proponuję na początek podmienić Pilot na drugi. Może brzmi dziwnie ale tryb XMP to tryb natywny dla pilota nBox. Jeżeli coś nie działa jak powinno to trzeba szukać przyczyny a nie szukać półśrodków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kollorowy Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Po wgraniu najnowszego softu mam problem albo z pilotem, albo z tunerem, a mianowicie muszę kilka razy kliknąć zanim zaskoczy i wogóle mrygnie czerwona lampka, a jak już mrygnie to czasem pali się 2-3 sek. zanim poskutkuje i dekoder odpowie na pilot. Jest na to jakaś rada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ketjow Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Z tymi pilotami to chyba nie przypadek, że kiepsko reaguje tuner, ja też mam z tym problem od momentu wgrania Graterli i albo wszyscy mamy jakąś wersję pilotów które mają problemy ze współpracą albo coś jest nie tak. Ale nie wszyscy maja takie problemy to pewnie coś z pilotami jest nie halo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Jak pisałem wcześniej... RAW chwyta jakby napisać wiązkę główną + kawałek w lewo i prawo. XMP chwyta tylko główną. Osobiście widziałem wiele przypadków, gzie pilot po wymianie w APSie nie chciał działać z oryginalnym softem nBoxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankoooo Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Kupiłem drugi dekoder przełożyłem płytkę odbiornika i wszystko cacy więc wychodzi ze odbiornik trafiony Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kwak Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Ja po wgraniu G2 rówinież zauważyłem opóźnienie w działaniu pilota, mam ich 3 szt (2 od nboxa i 1 uniwersalny-nc+) i każdy działa z lekkim opóźnieniem. Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wrybka Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Od jakiegoś czasu mój nbox (BSLA czarnuch) coraz gorzej reaguje na pilot. Myślałem, że to coś z Gratelria więc wróciłem do Openpli ale jest to samo. Po 15-30 minutach normalnego działania nbox coraz wolniej reaguje na pilota aż w końcu zupełnie przestaje reagować. Nie ma znaczenia czy oryginalny pilot czy użytkownika - uniwersalny. Restart Enigmy nie pomaga, tylko reboot całego boxa przywraca pracę (reakcję) na pilota ale tylko na jakiś czas. Wgrałem paczkę z pilotem RAW do nboxa i go odpaliłem. Jest znaczna poprawa w czasie reakcji nboxa na pilota ale niestety po jakimś czasie znowu zaczyna mulić i trzeba kilka razy klikać pilotem by nbox załapał polecenie. Baterie oczywiście są full. Co może być tego przyczyną? Wcześniej działało normalnie. Czy mam szukać płytki z diodą IR i podmienić czy może to kondensatory znowu siadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Ja bym zaczął od płytki IR... a przy okazji przyjrzałbym się (wizualnie ) kondensat. Aby udzielić jednoznacznej odpowiedzi należałoby dokonać pomiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi