Gość ervin Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 witam chciałem skompilować jądro linux-sh4-2.6.32.71-master.Potrzebuję pliku ./config. Aby nie konfigurować jądra od początku, taki plik np. w ubuntu znajduje się w katalogu boot. Zatrzymałem się na tym etapie ponieważ nie potrafię tego pliku znaleźć .....może nie istnieje .Pytanie jest , jak mogę zacząć kompilację? Proszę o porady Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Plik masz w /proc/config.gz Pamiętaj też o odpowiednim zestawie łat na to jądro dla danego tunera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ervin Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Witam ponownie Które jądro polecasz do tunera ADB 5800 (nbox) dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 To pytanie jest trudne. Jeżeli nigdy tego nie robiłeś to będzie bardzo trudno w kilku zdaniach napisać co i jak. W skrócie w GOS mamy własny kernel ale podstawą jest linux-sh4-2.6.32.71-master. Niestety są jeszcze łaty specyficzne co do dekodera. Każdy dekoder ma inne. Po weekendzie mogę napisać co więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ervin Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 witam bardzo proszę o kilka wskazówek jak tylko znajdziesz czas. dziękuje PS. skompilowałem ubuntu nie było to trudne, jest dożo poradników. Do tego jądra przymierzam się i zbieram informacje i przyznam że będzie trudniej, nie znalazłem poradnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi