Marcin Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Tak jak w temacie. Jest kanał, nadawany na DVB-T w lokalnej sieci (znajomi rozkręcają TV lokalną). Chcemy zrobić tak, by na stronie www tego kanału był stream live. Jak to zrobić? Najlepiej za pomocą tunera DVB-T pod USB albo w ostateczności za pomocą tunera DVB-T ale budżet na to to max 500PLN a nie wiem czy tunery na androidzie mają możliwość streamu. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Dołożyć do interesu i zrobic jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Dołożyć do interesu i zrobic jak trzeba. Czyli? Nie da się na kompie za pośrednictwem tunera DVB-T dać streamu na www? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Wszystko się da. Tylko czy ktoś bierze pod uwagę stabilność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Na razie to się wszystko rozwija. Na razie na pewno przez neta będzie mało odbiorców. A jak coś będzie nie tak, to będzie się myślało nad czymś innym tylko nad czym? Jak to prawidłowo powinno wyglądać? A jak to zrobić na tzw prowizorke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Prowizorek nie uznaje. Co do tego jak prawidłowo zrobic to proponuje zapytać konkretne firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 To poczekam, może ktoś inny coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Szczegółów nie podam, bo odpalałem tylko testowo. Pomęczyłem się trochę i poszło. Poradniki google wyszukiwał. Sygnał z dongla na pewno da się wpuścić w sieć za pomocą VLC. Działało. Konwersja ... chyba też możliwa w nim, ale zależało mi, żeby w oryginale szło. Do konwersji streamu z E2 używałem FFServer. Nie próbowałem prosto pod dongla podpinać. Ale może zainteresuj się OBS Studio: https://obsproject.com/ Nie używałem, ale gdzieś trafiłem na opis i może to jest to czego potrzebujesz... Na pewno da się OBSem z jakiegoś grabbera HDMI (jak ma być tanio to może Velocap HD82A z ebaya), ale może też prosto z dongla też się da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Niepotrzebny grabber jak może bezpośrednio z e2 wypluć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Niepotrzebny grabber jak może bezpośrednio z e2 wypluć. A jaki jest tuner DVB-T z E2? I jeśli już to jak to na www wsadzić. Np za pomocą wordpressa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Mozesz i tak zrobić. Ale ogranicz od razu strumień do 1 lub 3 połączeń (zależy od tunera). Raz jeszcze napisze. To ma być produkt dla ludzi. W dodatku w kablowce. Już jeden problem przerabialiście. Teraz na własne życzenie tworzycie kolejny. Jak ta kablówka tak ma działać to ja współczuję abonentom. Pisze to po to, aby nikt potem nie zarzucil, że nie ostrzegaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Mozesz i tak zrobić. Ale ogranicz od razu strumień do 1 lub 3 połączeń (zależy od tunera). Raz jeszcze napisze. To ma być produkt dla ludzi. W dodatku w kablowce. Już jeden problem przerabialiście. Teraz na własne życzenie tworzycie kolejny. Jak ta kablówka tak ma działać to ja współczuję abonentom. Pisze to po to, aby nikt potem nie zarzucil, że nie ostrzegaliśmy. Wszystko jest brane pod uwagę. Spokojnie. Na razie na YT jest 30 odsłon więc online nie będzie zainteresowania a na razie można to postawić w ten sposób. A co do tego problemu to on dalej jest. Ale usługobiorca to ole więc nie nasz problem. My tylko jesteśmy od materiałów, reklam etc. Za sprzęt odpowiada firma dla której to robimy. Robimy to z zamiłowania a na razie nie ma tylu reklamodawców by móc zainwestować w sprzęt który tak naprawdę powinien nam zapewnić ktoś inny. Scalono wiadomość: [time]1492442599[/time] Rezultaty już jakieś są. Okazuje się, że YT rozwiązuje to zagadnienie. Stream przez VLC a następnie z VLC na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 A jak rozwiązać taki streaming: zamierzam kupić solo2, lub solo4k. Bardziej skłaniam się ku solo2 (Graterlia) i cena. No i polskie stacje tv, nie nadaj jeszcze 4k i chyba jakiś czas nie będzie. Internet mam przez GSM i przez to nie wykonam połączenia na tuner z zewnątrz. Ale może mogę jakoś połączyć się na komputer i z niego odbierać streaming na kompie w pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Przez vpn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Może się mylę, ale w moim przypadku, byłoby konieczne połączenie się z komputerem gdzieś w sieci, żeby dopiero z niego korzystać ze streamingu do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Poczytaj o VPN i potem zadaj właściwe pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 To jeszcze zapytam inaczej. Czy jest coś (jakiś skrypt, plugin, co kolwiek) co by wysyłało z automatu nagrany plik na YT? O co chodzi? w dalszym ciągu mowa o własnym programie więc wszystko legalnie. Program informacyjny zaczyna się o 20 a kończy o 21. Ustawiam nagrywanie w tych godzinach. Po nagraniu chciał bym, by ten materiał znalazł się na YT. W chwili obecnej tak to robimy ale ręcznie. Nagrywamy i wrzucamy na YT ale przydało by się aby robiło się to automatycznie z mojego VU+ Ultimo 4K na image OpenATV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Z całym szacunkiem...czy forum OpenATV wyłączyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Z całym szacunkiem...czy forum OpenATV wyłączyli? Nie umiem pisać w innym języku jak PL. Wątek jest w katalogu "Piszcie co chcecie" ale jeśli jest to niezgodne z regulaminem to poproszę o usunięcie postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Raczej trudno będzie nam cokolwiek doradzić w sprawie innego softu niż GOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi