Gość Twix Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Witajcie, Niestety spotkała mnie dość nieoczekiwana sytuacja, w której po wgraniu miesiąc temu nowej wersji Graterlia i próbie aktualizacji pakietów wyskoczyła infomacja, że wolnych jest zaledwie 6 MB miejsca i operacja jest niemożliwa. Sprzedawca tunera poradził mi usunąć wtyczkę IPTV, ale to i tak nie pomogło. Ciągle za mało miejsca ( potrzeba 11 MB ). Finalnie doradził "W takim razie musi Pan wykonać aktualizację z poziomu ssh, po więcej informacji odsyłam na stronę projektu: http://openpli.xunil.pl/ Jeżeli chce Pan mieć spokój to radzę nie aktualizować przy sofcie wgranym do NAND, bo może się tak zdarzyć, że soft się wysypie, jeżeli chce Pan aktualizować dobrze by było soft wrzucić na pendrive." Czy mógłny mi ktoś nieco dokładniej wytłumaczyć jak to zrobić ? Zależy mi na aktualizacji ponieważ w kwitniowj widzę, że pojawiła sie aktualizacja OSCAM, ktpra zaczynam się bawić i chciałbym mieć soft jak najświeższy, dopóki nie wymienie tunra na jakiś lepszy... Z góry dziękuje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 A licencje GOS to kolega czytał? Sprzedawca sprzedał tuner z GOS? Jak tak poproszę informacje o sprzedawcy bo również prawdopodobnie złamał licencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość test.user Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Witajcie, Niestety spotkała mnie dość nieoczekiwana sytuacja, w której po wgraniu miesiąc temu nowej wersji Graterlia i próbie aktualizacji pakietów wyskoczyła infomacja, że wolnych jest zaledwie 6 MB miejsca i operacja jest niemożliwa. Sprzedawca tunera poradził mi usunąć wtyczkę IPTV, ale to i tak nie pomogło. Ciągle za mało miejsca ( potrzeba 11 MB ). Finalnie doradził "W takim razie musi Pan wykonać aktualizację z poziomu ssh, po więcej informacji odsyłam na stronę projektu: http://openpli.xunil.pl/ Jeżeli chce Pan mieć spokój to radzę nie aktualizować przy sofcie wgranym do NAND, bo może się tak zdarzyć, że soft się wysypie, jeżeli chce Pan aktualizować dobrze by było soft wrzucić na pendrive." Czy mógłny mi ktoś nieco dokładniej wytłumaczyć jak to zrobić ? Zależy mi na aktualizacji ponieważ w kwitniowj widzę, że pojawiła sie aktualizacja OSCAM, ktpra zaczynam się bawić i chciałbym mieć soft jak najświeższy, dopóki nie wymienie tunra na jakiś lepszy... Z góry dziękuje !! Jaki tuner, gdzie wgrane, co wgrane, jak wgrane ? Sam to robiłeś ? Jak to robiłeś ? Czytałeś FAQ ? Tam w FAQ 3 punkty trzeba ogarnąć. Jeżeli ADB i najnowszy OS wgrany do NAND, to wystarczy uruchomić terminal, zalogować się do tunera i jedna komenda: " opkg update && opkg upgrade " I po temacie i wszystko hula. Przynajmniej powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Twix Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 opkg update && opkg upgrade Jeżeli ADB i najnowszy OS wgrany do NAND, to wystarczy uruchomić terminal, zalogować się do tunera i jedna komenda: " opkg update && opkg upgrade " I po temacie i wszystko hula. Przynajmniej powinno. opkg update && opkg upgrade Dziekuję !! Zadziałało, wszystkie pakiety zostały taktualizowane, w końcu mi ulżyło ;) Jeszcze raz dzięki !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi