zavadz Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Czy na nowej GOS trzeba doinstalować jakąś paczkę, żeby tuner poprawnie pracował na instalacji Unicable? Mam instalację zbiorczą w nowym bloku i kiedyś na poprzednim (sierpniowym) wydaniu GOS podłączałem się i wszystko śmigało bez przestawiania czegokolwiek, a teraz mam zerowy poziom sygnału jak bym nie ustawiał głowicy. Sprawdzone na dwóch tunerach, 4 głowicach, kilku kablach. Sygnał w kablu jest, bo jednym idzie dvbt, sat i radio. Może gdzieś na switchach w bloku jest error, ale wolę zapytać czy od strony GOS nie ma jakiś dodatkowych paczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 U mnie działa na ESI. Nie ma do tego paczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavadz Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Mam ESI i UHD, oba zachowują się tak samo. Czy powinienem znać producenta switcha? Czy te ustawienia są strategiczne dla odbioru czy nie? Ustawiałem głowicę zgodnie z tym co w innym poście pokazywałeś TUX, ale ciągle nicość. Muszę odszukać firmę która robiła instalację i zapytać co tam się po kolei dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Sprawdź częstotliwości kanałów. Sa 4. Być może wybrałeś nie te co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemog Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Witam po przeinstalowany systemu na uhd88 nagle przestał mi działać unicable. jak wchodzę do tuner /zaawansowanie mogę się przełączać miedzy rożnymi konwerterami a jak ma być unicable to pingwin chodzi cały czas czekałem 30 min i nic - na poprzednich wersjach było ok może edytować plik i ustawić unicable tylko nie wiem który dokładnie ktoś mam podobne problem na świeżym systemie ? dziekuje za podpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vizard Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Witam Potwierdzam to co napisał kolega przemog. Akurat tydzień temu postanowiłem zrobić system od nowa... i ten sam problem na ESI88. Przy ustawieniach tunera, gdy wybierze się zaawansowana konfiguracje LNB1 i próbuje ustawić Unicable SCR, zawiesza się tuner. Poradziłem sobie z problemem trochę na około... wspomnę, ża ja akurat miałem systembackup z UHD, który był na bieżąco upgradowany, i kiedy przerzuciłem go na ESI88 - Unicable zadziałało. Po przyjrzeniu się, widzę, że podczas wybierania satelitów, troch są inne nazwy ... inaczej pisane. Może problemem jest plik w którym są te nazwy satelit.... czy ustawienia SCR ? .... ja niestety nie wiem, gdzie tego szukać. pozdrawiam Vizard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi