Gość misiu2000 Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Zainstalowałem najnowszą Graterlie, wraz z aktualizacjami, na pendrive. Byłem zadowolony, ale od około tygodnia, powrócił problem, znany mi ze starych wersji tego systemu. Np. przełączam kanał i widzę jak pojawia się spinner i po chwili startuje dysk, bez potrzeby, a dopiero później zmienia się kanał. Podobnie jest jak wywołuje listę kanałów, przyciskiem OK. Przykładów takich mam więcej. Cz na dysk zrzucane są jakieś pliki tymczasowe? Co się nagle stało, bo przecież tak nie było. System mam tak skonfigurowany, aby tylko nagrania szły na dysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaszwu Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Kolego mam to samo. i logi i timeshift i partycję swap mam wyłączoną tylko zamontowany /hdd i nawet jak nie oglądam nic dekoder w standby i co 5 min załącza mi się dysk i pracuje bez powodu. Nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tkkaras Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 U mnie natomiast po aktualizacji do najnowszej wersji dysk pracuje non stop. Nie usypia sie, chociaz ustawiłem usypianie na 30sekund Pomocy!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 U mnie natomiast po aktualizacji do najnowszej wersji dysk pracuje non stop. Nie usypia sie, chociaz ustawiłem usypianie na 30sekund Pomocy!!!!!!!! Hdparm jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tkkaras Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 jestem troche w tym zielony gdzie tego szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Czy tak trudno poszukać o tym na forum. Temat przerabiany już co najmniej naście razy i zawsze od nowa ktoś zadaje to samo pytanie. To ja się pytam - po co wcześniej ktoś te pytania zadawał i po co ktoś na nie odpowiadał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Znalazłem opis dopiero po wpisaniu w wyszukiwarce: hdparm. Nie jestem użytkownikiem, tego forum od początku, więc nie wszystkie tematy znam. Dla innych, tu link do tematu: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,3169.0.html Ale w tym temacie, jest tylko wspomniane o wybudzaniu się dysku, bez potrzeby. Nie ma rozwiązania. Ja mam dograne hdparm i dysk wybudza mi się. Jaką komendą mogę sprawdzić producenta dysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jaką komendą mogę sprawdzić producenta dysku? Przesadzasz trochę kolego. Masz internet do korzystania z forum ale google nie działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek6 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Zainstalowałem najnowszą Graterlie, wraz z aktualizacjami, na pendrive. Byłem zadowolony, ale od około tygodnia, powrócił problem, znany mi ze starych wersji tego systemu. Np. przełączam kanał i widzę jak pojawia się spinner i po chwili startuje dysk, bez potrzeby, a dopiero później zmienia się kanał. Podobnie jest jak wywołuje listę kanałów, przyciskiem OK. Przykładów takich mam więcej. Cz na dysk zrzucane są jakieś pliki tymczasowe? Co się nagle stało, bo przecież tak nie było. System mam tak skonfigurowany, aby tylko nagrania szły na dysk. Mam ten sam problem tyle że w ESI a i Hdparm nie posiadam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Znalazłem i wykorzystałem: W pliku sysctl.gos zlokalizowanym w katalogu /etc/ usunac wpis: oPLIdbg=on Jezeli nic nie ma w tym pliku nic, to wstawic: sshd=on oPLIdbg=on SERWER=http://xunil.pl/openpli/plugins NAZWA_PLIKU=lista_tuxish.tar.gz i usunac to co wyzej Póki co działa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Niestety, krótko się cieszyłem. Dysk zaczął dalej się wybudzać. Nawet wyprowadzenie tunera ze standby, powoduje jego start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Pokaż paczki jakie masz zainstalowane bo być może np. EPG zapisujesz sobie na dysk twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 System mam na pendrive. I do głównego katalogu idzie EPG. Na dysku, mam tylko nagrywane filmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Na dysku nie zapisują się zadne logi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Tylko w momencie zwiechy tunera. Tak nic nie idzie. Widzę po zalogowaniu się do ftp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 W chwili obecnej w pliku sysctl.gos, zrobiłem wpis: sshd=on oPLIdbg=off SERWER=http://xunil.pl/openpli/plugins NAZWA_PLIKU=lista_tuxish.tar.gz Póki co, nie zauważyłem startu dysku, bez potrzeby. Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi