pepan Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Witam Potrzebuje zabezpieczyc katalogi na haslo i udostepnic przez sambe. Generalnie wiem oco chodzi, problem w tym, ze w systemie nie ma polecenia adduser ani smbpasswd. Bardzo prosze o pomoc, jak to przeskoczyc. Pozdrawiam Szczepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Na IMAGE póki co nie ma tych poleceń. W niedługim czasie się pojawią u mnie. Póki co możesz ręcznie przekopiować linijki z działającego systemu na komputerze. Chodzi o plik /etc/passwd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepan Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Niestety to nie dziala. A czy nie powinien byc czasem plik /etc/samba/smbpasswd... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 smbpasswd też musisz wygenerować i odpowiednio zmodyfikować ręcznie plik smb.conf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepan Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 ok, sproboje jeszcze, ale cos nam to nie idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Jezeli zdazymy to w przyszly weekend bedzie juz samba w nowej odslonie wraz z haslowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepan Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 poddalen sie :/ czekam w takim razie na pelna sambe w firmware ps. byloby super gdyby byla jeszcze komenda mail Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Nad mail już kiedyś pracowałem. Jak znajdę czas na dokompilowanie brakujących rzeczy to się doda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manius Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam Odkopie trochę temat. 1. Czy będzie opcja udostępniania zasobu na hasło? samba - 3.0.28.1 -sh: smbpasswd: not found 2. Kiedy będzie ta opcja dodana? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Pełną Sambę mogę dać nawet jutro. Jest jednak problem. Polega on na tym, iż crosscompile wszystko kompiluje statycznie. Oznacza to, że cała SAMBA zajmie około 150MB. Żeby skompilować natywnie muszę postawić całe środowisko na SH4. Prace trwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi