sebol.ski Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 witam, mam zamiar zmnienić swoją stara antenę na jedą z tematu wątku. Pozycje jakie mnie interesują to 13E,19.2E,23.5E,5E. Teraz mam ustawioną 90 na Hotbirda plus zez na pozostałe pozycje i są chwilami kłopoty z odbiorem z 5E. Zastanawiam sią nad anteną T55 jest mniejsza...ale systemowo przygotowana na odbiór z innych pozycji. Kłopot w tym ,że brakuje informacji n/t zysku anteny T55 z innych pozycji (zakładając,że najlepszy zysk ma być z pozycji 13E). Albo pozostaje Triax TD100 z zezem na 4 konwertery. Tylko 10cm większa od dotychczasowej anteny,ale czy będzie lepiej z odbiorem z 5E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 T55 to wg mnie maleństwo i nie sprawdzi się u nas. W Polsce aby względnie mieć dobry odbiór i nie martwić się pikselozą co zachmurzenie czy leciutki deszcz powinieneś mieć antenę minimum 80cm, a im większa tym lepsza. Z Toroidalnych jest jak widziałem T90, jest też wynalazek Maximum E-85 Multifocus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekp Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Witam Nie wiem ile chcesz przeznaczyć na tą antenę ale jak chcesz mieć spokój to polecam 80100HDG Emme Esse + Uchwyt II LNB Emme Esse 80119MHD4 Jakiś miesiąc temu taką instalowałem jest super stabilna, tylko ma jeden acz dość istotny minus jest droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi