Gość radkon1981 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Witam, jak w temacie, mam modemik huawei e3131 i potrzebuje go bezpośrednio wpiąć do dekodera nboxa (Graterlia OS)? Mam internet po światłowodzie i niestety regularnie co 20 minut mi zrywa połączenie z nboxem, inny dekoder chodzi dobrze na tym necie to raczej nie problem dostawcy.Przypuszczam że nbox gryzie się z accespointem. Jak go podłącze pod router polsatu LTE to śmiga jak wściekły bez zacięcia. Niestety routerek muszę oddać a zostanie mi stick z darmowym netem, który chciałem podłączyć do mojego dekodera. Wiem że są routerki na sticki ale myślałem że to zrobię na ty co już mam :) Z tego co się orientuje trzeba odpowiednie sterowniki wrzucić do dekodera w odpowiednie miejsce...... no ale trzeba wiedzieć jakie i gdzie Dlatego zwracam się z prośba o pomoc. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 W GOS dla SH4 nie ma i raczej nie będzie obsługi modemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niko Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Ewentualnie spróbować zmodyfikować Huawei'a na HiLink, uśmiechnąć się po pakiet "usb_modeswitch" pod sh4 i przełączyć go w tryb karty sieciowej. Być może jest szansa, że w ten sposób modem LTE zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Na temat modemów na USB wielokrotnie wypowiedziałem się jednoznacznie. W GOS nie ma i nie będzie obsługi. nBox jest tunerem satelitarnym a nie urządzenie od wszystkiego co użytkownik wymyśli. Ponadto SH4 ma swoje ograniczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi