foniu2 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Najnowsza Graterlia OS dla ADB2850ST/ADB2849ST i brak wyszukiwanych kanałów na głowicy DVB-t. Czy trzeba coś doinstalować aby ruszyło wyszukiwanie kanałów, obecnie wyszukuje, idzie pasek postępu ale 0 znalezionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 ADB2850 czy ADB2849? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Ten pierwszy, 2850, dopiero zaczynam z nim zabawę. Soft wgrany na pena. Mam dwa tunery 2850ST I Gigablue800se z drugą głowcą dvb-t, którego się pozbyć. Pytam fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Sprawdź forum. Z tego co pamiętam była jakaś konkretna procedura skanowania i była opisywana na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Przekopałem trochę forum ale nie znalazłem odpowiedniej odpowiedzi. Wersja głowicy "0DIB7070" wer. płyty CSTA. Czy to na skanowaniu ręcznym czy automatycznym nie wyszukuje kanałów. Usunąłem też całą listę i zrobiłem pełny reboot boxa, ale dalej nie wyszukuje. Jakieś podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 A sygnał na pewno w porządku? Jakoś nie zauważyłem tego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Tak, Sygnał jest oo bo jak podłącze do TV to wszystko ładnie odbiera. Podczas skanowania pełnego zatrzymuje się na dłuższą chwile tam gdzie powinny być kanały, czyli na kanale 29, 32, 52, ale i tak nic nie znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Procedura standardowa dla dongli: restart systemu (nie GUI) i pierwsza rzecz po restarcie, to skanowanie. Ale na wewnętrznej głowicy z ADB2850 tego problemu nie zaobserwowałem. Spróbować możesz... Jak chodzi o "jakość" sygnału z anteny, to zaobserwowałem, że wymagania są większe niż w większości TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Dziwna przypadłość. OS-a mam skonfigurowanego na penie i tam karta DVB-T przedstawia się jako 0DIB7070, natomiast gdy wystartowałem tuner z NADA to karta DVB-T przedstawia się jak 2DIB7070 i wyszukuje kanały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Jest jakiś błąd w sterowniku jak chodzi o tą nazwę. Powinno być "DIB7070" a właściwie " DIB7070", ale jakoś tak dziwnie wyświetla :):( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Miałem listę zgraną z mojego tunera z E2 z kanałami DVB-T, zapodałem do 2850ST i o dziwo kanały chodzą, ale tuner nadal nie wyszukuje samodzielne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karkawcan Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Cześć. Czy jest jakakolwiek możliwość uruchomienia na nBoxie (ADB5800S) z Graterlia tunera DVB-T na chipie Realteka (RTL2832U R820T2)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigos26 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 a jakoś można zmienić zęby mux-8 pokazywało ze jest w Polsce, bo trzeba zmienić kraj by skanować 205.500mhz np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Można. Odpowiedni plik /etc/tuxbox/terrestrial.xml jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi