Gość s6s Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 jeszcze jedno pytanie do FAQ... Jak skopiować nagrane rzeczy z dysku w nBoksie ~500GB? Przez USB na dysk zewnętrzny strasznie powoli się kopiuje, polecenie "cp -a ..." daje transfer max ~9MB/s i obciąża CPU na maksa (te 500GB pokopiowałyby się z 18 GODZIN i przez cały czas CPU na MAKSA - to chyba trochę niebezpieczne?) Jeszcze gorzej przy pomocy mc: wtedy ~2MB/s i też CPU na maksa. Jakiś KOSZMAR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 wyjąć i kopiować na zewnątrz. Chyba geniuszem nie trzeba być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s6s Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 tylko strasznie to upierdliwe, a i kabel SATA rachitycznie przeciez tam dolutowany może się obruszać... Jak nawet wyjmę to co? Przecież do laptopa nie włożę a przez kieszeń dysku na USB 2.0 też jakieś 20MB/s tylko dwukrotnie szybciej... To może rzeczywiście rozważyć podłączanie dysku ZEWNĘTRZNEGO przez USB do nBoksa (zamiast w środku przez SATA)? To wtedy możnaby sobie co chwila do PC-ta przyłączać, edytować pliki TS, robić PORZĄDEK itd. Tutaj bodajże ktos pisał, że tak robi - i jeszcze przez HUB pena z systemem ma podłączonego... Jakiś dalszy trop...? Tylko czy transfer przez USB w nBoksie WYSTARCZY do HighDefinition? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 W nBox USB wyrobi w 100%. Ja jak muszę zgrać z nBoxa to leci w nocy po FTP. Mogę nawet na 2-3 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s6s Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 ale wtedy masz CPU na full! Tak przez całą noc - nie widzisz problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Szczerze to jak kopiuję to nawet TV mi się nie tnie. Mam duży radiator na procesorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s6s Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 to w takim razie może by PODKRĘCIĆ procek? Jakoś da się zwiększyć częstotliwość (przy dodaniu lepszego chłodzenia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Nie popadajmy w skrajność. Ile raqzy przerzucasz po 500GB na jeden raz? Nawet jak robię to na raty i w wolnych chwilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi