Gość cityboy Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Witam ... Dziś zachciało mi się obejrzeć film ( format mkv + napisy ). Odpaliłem we freeplayerze i oglądałem ... w trakcie 2x pauzowałem i po pewnym czasie pojawiły się kropeczki z godziną następnie po kilku minutach zaświeciły się wszystkie segmenty na full i po kilku następnych min. zgasło wszystko. Zrobiłem soft restart i nadal ciemność. przy wyłączeniu i włączeniu z zasilania ( czas wyłączenia około 1s ) -> ciemność. Przy wyłączeniu na dłuższy czas (10s) + wyjęcie wtyczki łączącej wyświetlacz z pł. gł. wszystko powróciło do normy. Czy to jest problem soft czy hard warowy? Miał ktoś coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Raz kiedyś czytałem o czymś takim. Jakimś cudem zawiesił się wyświetlacz, ale tak jak się zawiesił to magicznie za jakiś czas się odwiesił. Osobiście jednak miałem przypadek uszkodzonych dwóch kondensatorów na płytce zasilacza w obrębie przetwornicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maszudi Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Ja miałem dzisiaj dokładnie to samo. Wyłącznie z prądu + wyciągnięcie i włożenie wtyczki od wyświetlacza pomogło. A stało się to tak samo jak u @cityboy podczas oglądania filmu mkv. ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Czym oglądaliście tego MKV? → tak dla potomności napiszcie → może ktoś wpadnie na to jak to naprawić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkadiusz1410 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Raz kiedyś czytałem o czymś takim. Jakimś cudem zawiesił się wyświetlacz, ale tak jak się zawiesił to magicznie za jakiś czas się odwiesił. Osobiście jednak miałem przypadek uszkodzonych dwóch kondensatorów na płytce zasilacza w obrębie przetwornicy. ja własnie mam taki wypadek .... wyświetlacz się zawiesił po resecie - wyłączyłam na jakiś czas wszystko właczyłem - zaczął działać, ale po kolejnym resecie znowu ciemność wyświetlacza - czyżby to zasilacz ?? zasilacz oryginalny 50W - nbox jest z dyskiem 1 TB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi