goolash Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Czy istnieje plik auto startu w GOSie ? Mam odwieczny problem z sambą, po hard resecie, samba nie uruchamia się automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 A w jaki sposób instalujesz SAMBA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 standardowo opkg install samba-server i tak długo jak restartuje system w cywilizowany sposób to wszystko działa OK. Problem pojawia się przy zawieszeniu systemu i hard-resecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zrzut z debug poproszę po takiej akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 chodzi o crash log czy zrzut z portu debug po crashu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zrzut z portu debug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Mam odwieczny problem z sambą, po hard resecie, samba nie uruchamia się automatycznie. A co robisz, żeby uruchomić? Nie wiem jak w GOS, ale kiedyś na moim serwerku odpalałem "samba restart" przy uruchamianiu systemu. Jakieś śmieci mi zostawały na dysku po poprzednim uruchomieniu, jeżeli samba nie została poprawnie zamknięta. Nie zostaje coś w /var? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 sambe uruchamiam poleceniem /etc/init.d/samba start niezbyt wiem czego mam szukac w /var Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 A uruchamiając jest jakiś komunikat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Sprawa robi się dziwna. Dziś tuner znowu się powiesił. podpiąłem sie pod debuga i zrobiłem zrzut, potem doszedłem do wniosku że rozsądniej było by zrobić to z podłączoną siecią dlatego zrestartowałem tuner i raz jeszcze zrobiłem zrzut. dziwne jest to że samba działała od "pierwszego strzała" :/ do tej pory samba start dawała odpowiedz o tworzeniu przykładowej konfiguracji. teraz po prostu /etc/init.d/samba start Będę patrzył dalej, jak mi się uda złapać sambe na gorącym uczynku to wkleję coś sensownego, teraz za mocno nie mam czego pokazać. Dokładam oba zrzuty ale tam jak na dłoni widać że faktycznie się uruchomiła. debug_dump_1.txt debug_dump_2.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi