Gość fruit1fruit Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Witam, wiem że temat był przerabiany jakiś czas temu ale wątek zakończył się bez odpowiedzi i było to blisko dwa lata temu - stąd pytanie. Przy przełączaniu kanałów na w/w dekoderze występuje krótkie piknięcie/trzask na wyjściu audio (dźwięk przez TV via HDMI). Może da się to jakoś skorygować (trochę czasu minęło). Może nadmienię iż podobny efekt miałem na 2850 (którego właśnie się pozbyłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Witam, wiem że temat był przerabiany jakiś czas temu ale wątek zakończył się bez odpowiedzi i było to blisko dwa lata temu - stąd pytanie. Przy przełączaniu kanałów na w/w dekoderze występuje krótkie piknięcie/trzask na wyjściu audio (dźwięk przez TV via HDMI). Może da się to jakoś skorygować (trochę czasu minęło). Może nadmienię iż podobny efekt miałem na 2850 (którego właśnie się pozbyłem). być może jestem w błędzie (@j00zek, jeśli tak to proszę o wyprowadzenie mnie z niego), ale z tego co pamiętam, to źródło problemu zostało namierzone, próbowaliśmy to poprawić, po czym okazało się, że poprawka wywołuje inne skutki uboczne, więc trzeba było ją wycofać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jeżeli mnie dobrze pamięć nie myli to jest jak @AbrahaM pisze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 nie myli was pamięć. Pykanie bierze się w faktu zatrzymywania strumienia audio. Wyciszenie zamiast zatrzymania skutkuje efektami ubocznymi, jeszcze gorszymi od pykania. A pykanie słychać tylko na niektórych TV. Wszystko zależy jak one obsługują strumień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fruit1fruit Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Heh, ok, rozumiem ze muszę się pogodzić z faktem że tak już jest i koniec. Ale czemu problem nie istnieje na adb5800? (To tak tylko kwoli zaspokojenia mej ciekawości - taka natura) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi