Gość adakrup Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Nazwa i numer kanału wyświetlają się normalnie, zegar też, tylko na całej długości oprócz napisów jest linijka z kropek. Przy resecie wyświetlają się dziwne litery. Po włączeniu wszystko działa OK, tylko wyświetlacz ma cały czas poziomą linię z kropek. Wgrywałem freeboxa 8.2.1 2 razy i nic się nie zmieniło. Jak pozbyć się poziomych kropek na wyświetlaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Musisz otworzyć dekoder i odpiąć taśmę od wyświetlacza na kilka min i poskładać wszystko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adakrup Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Dzięki, kupiłem na allegro i mam jeszcze 2 miesiące gwarancji więc poczekam do końca i wtedy to zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 A to masz plombowanego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Bez sensu. Skoro jest na gwarancji to w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alcon Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Chyba ze gwarancja od kogos kto przerabial i sprzedal np z 3miesieczna. Plomby na swoich z allegro tez mam ale co z tego jak gwarancja producenta i tak jest niewazna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adakrup Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Plomba jak w oryginale z N. Po tygodniu musiałem zainstalować najnowszego freeboxa bo dekoder zawiesił się i nie dał się już uruchomić. Musiał bym odesłać go a to i czas i kasa. Nie jestem pewny czy to wina dekodera bo przed wgraniem nowego programu wszystko było OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Coś czuje że będzie cię czekać wymiana kondensatorów w dekoderze i wymiana zasilacza... Stabilne źródło zasilania to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adakrup Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Sprawa wyjaśniła się. Dogadałem się ze sprzedawcą że nie stracę 3 miesięcznej gwarancji.Pozwolił mi otworzyć dekoder i po odpięciu na chwilę taśmy do wyświetlacza wszystko się naprawiło. Nie ma już poziomej linii kropek. Co do kondensatorów to zostały wymienione na nowe przez sprzedającego. Sprawę uznaję za zakończoną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 TO jeszcze dodatkowo sprawdź zasilacz oscyloskopem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 A wieć przerobiłem temat u siebie wczoraj. Kropki były wynikiem zimnych lutów na scalakach na płytce vfd. Przelutowanie sprawę załatwiło. Odpinanie to półśrodek. Padający vfd (u mnie) prawdopodobnie generował duże zakłócenia (w końcu tam jest też przetwornica) i wysadził mi uboota (a system po kapitalnym remoncie). I przy okazji wyszło że zasilać dostał w dupę - sieje jak cholera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi