Gość carolef Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Szukam sprawdzonego sumatora sygnałów TV/Sat. Co polecacie sprawdzonego i taniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 osobiscie uzywam Maxim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Mogę prosić jakis namiar? Model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Sorry nie Maxim a Maximum :) Wygląda dokładnie tak: http://kompleksmedia.pl/sumator-rtv-sat-maximum-tv-sat-combiner-1239,id483.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Sorry nie Maxim a Maximum :) Wygląda dokładnie tak: http://kompleksmedia.pl/sumator-rtv-sat-maximum-tv-sat-combiner-1239,id483.html przypuszczalnie (mam go gdzieś spakowanego) dokładnie ten sam model w ilości sztuk dwóch używałem, bezproblemowo, więc też polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 A sprzedać nie chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 A sprzedać nie chcesz? Mam przekonanie graniczące z pewnością, że nie znajdę go w rozsądnym terminie. Wiem, że mam, przypuszczam że wiem w którym pudle, nie za bardzo kojarzę gdzie to pudło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Co myślicie o takim wynalazku jak na obrazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Co myślicie o takim wynalazku jak na obrazku? to, że maximum jest dwukierunkowy (patrz na strzałki) a ten twój jest jednokierunkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Zamówiłem maximum. Potrzebuję jeszcze sprawdzonego rozgałęźnika tv fm. Do podzielenia sygnalu zsumowanej dvbt i radia fm. Dzielić to będę na dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Rozgałęźnik 1→2 + 2 gniazda RTV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 No coś w tym stylu. Mam wzmacniacz aws 133s http://www.dipol.com.pl/wzmacniacz_antenowy_wewnetrzny_z_zasilaczem_aws-133s_B11883.htm z wyjscia bedzie szło na 2 gniazdka. W gniazdkach bedzie sygnał zsumowany z sat przez rzeczone sumatory. Więc szukam też sprawdzonego rozdzielacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Szukaj gniazda RTV SAT/DVB-T/FM. Może być Maximum. Odpadną Ci na dole sumatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Gniazdo abonenckie to niejako "odwrócenie" tego co zrobił sumator Maximum. W "normalnym" gnieżdzie abonenckim są zespoły filtrów pasmowo przepustowych do radia, sat i TV. Osobiście używam gniazd Axing. Sat link to trochę bieda w wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 No coś w tym stylu. Mam wzmacniacz aws 133s http://www.dipol.com.pl/wzmacniacz_antenowy_wewnetrzny_z_zasilaczem_aws-133s_B11883.htm z wyjscia bedzie szło na 2 gniazdka. W gniazdkach bedzie sygnał zsumowany z sat przez rzeczone sumatory. Więc szukam też sprawdzonego rozdzielacza. ależ wodzu, cóż wódz, masz gotowe gniazdka, które od razu mają wbudowaną elektronikę rozdzielającą, nawet 2x sat, 1x radio, 1x tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Abraham No toż to jest właśnie gniazdo abonenckie. Pytanie na ile lipa a na ile prawdziwe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Tak, ale na strychu najpierw trzeba rozdzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Tak, ale na strychu najpierw trzeba rozdzielić. ależ po co? do takiego gniazdka puszczasz albo jeden kabel ze wszystkim albo dwa, a nie cztery, i w gniazdku Ci zachodzi proces odwrotny niż na sumatorze czy multiswitchu. Abraham No toż to jest właśnie gniazdo abonenckie. Pytanie na ile lipa a na ile prawdziwe :) dokładnie takie mam pomontowane, wydaje mi się, że działają właściwie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Tak, ale na strychu najpierw trzeba rozdzielić. No właśnie nie trzeba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Dobra, pal sześć gniazda i inne wynalazki. Jaki rozgałęziacz polecacie. Idzie sygnał naziemnej i dzieli go na dwa. Sprawa jest prosta. Na strychu mam wyprowadzone kable z anteny sat. Żadnego multiswicha. Do tego antena do tv naziemnej i radiowa. Sygnały z anten naziemnej i radiowej idą do rzeczonego aws 133s, gdzie są sumowane i w miarę potrzeby wzmocnione. Na dole mam w pokojach 2 punkty odbiorcze. Na strychu do pokojów przez sumatory idą zsumowane sygnały sat i tv fm. Na dole są gniazda abonenckie. Takie jak Panowie opisali. Cały problem teraz jest by sygnał z aws 133s rozdzielić na 2 do sumatorów o których była mowa na początku wątku. Obecnie mam to zrobione zwykłym trójnikiem, bez żaden elektroniki i się zastanawiam czy jakiś sprawdzony rozdzielacz nie był by lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Na strychu dajesz sumator Maximum który miksuje ci wszystko (TV,SAT) w jeden kabel, jeden kabel zasuwa na dół a na dole gniazdo abonenckie odwraca ci to co zrobił sumator i znów masz sygnały osobno. JAk masz konwerter Twin i dekoder z nagrywaniem to drugi kabel leci na wprost bez udziwnień. Bierz gniazdo 2SAT TV Axinga i po temacie Proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi