Gość fruit1fruit Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Czy ktoś z kolegów posiada jakiekolwiek informacje o sposobie komunikacji wyświetlacza w urządzeniach ADB? pinout złącza? Wydaje mi się że powinien komunikować się z procesorem po i2c i zastanawiam się czy nie można by go wtedy przyłatać do UHD-88. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frankk Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Na pewno pisze wszystko w pdf kostek tego wyświetlacza , dużo jest też w żródłach E2 w katalogu "drivers" Chce Ci się póżniej po "upgradzie" za każdym razem kompilować sterownik jądra ? Na pewno jest "moduł-translator" z I2C na protokół HD44780 czyli najbardziej rozpowszechnionych wyświetlaczy (zarówno LCD jak iVFD) i to byłoby najłatwiejsze. Jak chciałbyś mieć informację na nim od razu po starcie to jeszcze pozostaje do-kompilowanie u-boot z obsługą I2C itp...itd... czyli do "zajechania" jeden krok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Nie lepiej pobawic sie w lcd4linux. Wysłane z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fruit1fruit Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Heh, mam obudowę z nboxa kompletną, sterownik przełożyć z ADB i byłoby.. Tak myślę, może źle myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Obawiam się, że myślisz nie tak ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi