Gość carolef Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Długo mnie nie było w kraju i po powrocie do domu zauważyłem, że na obu głowicach nie działa bbc brit. Wyczytałem, że ten kanał wymaga precyzyjnego wystrojenia anteny. Poprawiłem antenę, wymieniłem kable na nowe i nadał bardzo wysoki ber i kanał nie działa. Poziom sygnały na poziomie 77/70%. Z ciekawości podpiąłem pod tę instalację dekoder 2850 i bbc brit działa jak malina. Sygnał 90/80 (około) i ber 0. Czy możliwe, że w esi głowica siada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 A może przesterowałeś głowicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Jak? zbyt silnym sygnałem. np. konwerterem inverto black ultra w instalacji bez multiswitcha, bez gniazdek i na b. krótkich kablach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Mam dwa konwertery. Jeden inverto biały drugi jakiś starszy też biały. Na obu to samo. Instalacja tylko na kablu, bez multiswitcha. Zasugerowano mi może że lte zakłuca. Powyłączałem telefony i modem LTE, nawet cały router z wifi oraz wzmacniacz gsm. Nic nie pomogło, nadal pikseloza i jakość sygnału taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Powyłączałem telefony i modem LTE, nawet cały router z wifi oraz wzmacniacz gsm. Nic nie pomogło, nadal pikseloza Lepiej koło ciebie nie mieszkać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 No podobno ;] ale wszystko na test powyłączane i efekt występuje nadal. Czy najnowsza graterlia ma jakieś inne sterowniki głowicy? Mam soft z przed roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi