Gość pppp Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Hej, Mam taką oto zagadkę... Mam NASa na linuxie (redhat) z minidlna i blu-ray'em jako klienta minidlna (zwany inaczej UPnP). Problem polega na tym, że po każdym restarcie NASa zostaje od nowa indeksowana zawartość multimedialna co trwa kilka godzin. W tym czasie zasoby udostępniane po minidlna nie są dostępne. Czy jest jakiś patent w konfiguracji minidlna aby podarować sobie to indeksowanie? Słabo mnie interesuje wyszukiwanie po wykonawcy czy gatunku. Zawsze i tak poruszam się po katalogach NASa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Hmmm... Może odpalać minidlna ze swichem -L (do not create playlist)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Rozwiązanie jest proste. Sprawdzić gdzie minidlna zapisuje plik files.db i obejrzeć skrypt uruchamiający w init.d u mnie okazało się, że co prawda plik files.db był zapisywany na hdd ale skrypt inicjujący minidlna kasował go przy starcie a dokładniej to całą zawartość roboczego foldera minidlna z logiem i bazą danych. Teraz mam uruchamianie od ręki bo zmodyfikowałem skrypt aby kasował tylko logi a nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Zalecam sprawdzić też czy w indeksowanych katalogach nie ma plików list. Jak są to przenieść je w inne miejsce ponieważ listy są odczytywane i pliki umieszczone na listach indeksowane osobno, nawet jak już wykonano to wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Gdyby nie dało się zlokalizowac miejsca gdzie jest files.db to można wymusić lokalizacje w pliku konfiguracyjnym w /etc/.../minidlna.conf wpisem db_dir=/cośtam/cośtam @tux Plików list nie mam tylko czyste pliki multimedialne.Zawsze interesował mnie wyłącznie dostęp w czasie rzeczywistym do struktury katalogów a nie po gatunku, wykonawcy i innych. Ale dzieki za ostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi