Gość pppp Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Męczą mnie te zagadnienia od jakiegoś czasu na moim UHD. Ostatnio doszedłem, żę objaw pikselozy i "karabinowania" dźwięku zmniejszył natężenie po zmianie skórki z Atile HD (z PIG) na skórkę default. Po tym jak mi bez powodu zaczął tuner zwieszać się wymieniłem zasilacz. I bingo. Wszystkie problemy z UHD ustały. W sumie to UHD starzeją się i problemy z zasilaczami jak swego czasu w 5800 są wręcz spodziewane. To już ten czas chyba bo sporo ludzi się z tym użera. NAsilenie problemów na skórce z PIG należy tłumaczyć większym wykorzystaniem zasobów procka a tym samym zapotrzebowanie na energię Problem z głowicami jak na razie nie występuje po zmianie zasilacza. PS. Unikajcie zasilaczy Movano. Na tym to dopiero się cuda działy. Na tą chwilę używam zasilacza Voltage 12V/5A nabytego w Eltrox i jest spokój. Potrzeba zweryfikować powyższe zagadnienie na szerszej liczbie UHD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 U mnie na UHD pikseloza występuje jak zaczyna SNR zbliżać się do wyniku 65, na ADB przy tym wyniku nawet mniejszym pikseloza nie występuje. Niestety po mocnych wiatrach jakiś tydzień temu antena mi się rozregulowała :). Zasilacz na uhd mam HS36 12V 3000mA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ty masz problem z ustawieniem anteny jak mówisz. A te "mierniczki" z tunerów mają sie nijak do rzeczywistych parametrów sygnału. To jak woltomierz bez skali:) ale za to z kolorem zielony/czarwony - jak te testery akumulatorów samochodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 pppp A czy pikseloza ustała ci na głowicy A . po wymianie zasilacza . bo ja mam tylko problem z głowicą A . Ustawiłem B na priorytet ale jak czasami się coś ogląda i nagrywa to jest pikseloza oczywiście przez głowice A . czyż wymiana zasilacza pomogła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Problem pixelozy zniknął ostatecznie u mnie po zmianie zasilacza Scalono wiadomość: [time]1474961777[/time] Prosze o informację czy w poblizu pixelujących tunerów nie stoi czasem router LTE albo tego typu wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 U mnie w ESI też występuje ten problem na głowicy A. Jutro z ciekawości podmienię zasilacz i sprawdzę czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Po wymianie zasilacza na 12v 5A dalej jest pikseloza tuner UHD-88. Dodam że pamięć samsunga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Z ciekawości, jaki masz BER? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 To teraz odpowiedz nam czy stoi obok gdzies router albo modem LTE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Router stoi ok 1m od tunera . Tuner na kablu RJ45 połączony . BER 1.5e02 TVP1 HD BER 1.8e02 TVP2 HD BER 1.5e-02 TVN HD BER 1.8e-02 Canal+ HD Dodam że pikseloza ustępuje jak pasek info znika. Pojawia się jak zmieniam kanał to wtedy jest pikseloza , ale jak idzie jakiś czas na danym kanale to pikselozy nie ma .Nic podobnego na głowicy B nie ma .To wszystko na głowicy A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Jeśli to router LTE to wywal to gdziekolwiek dalej i połącz się przez wifi. LTE to zło dla tunerów DVB-S. Wyłożył mi nawet blaszane 5800 a co dopiero plastikowe UHD. Dlaczego? Bo pasmo LTE to dokładnie częstotliwość która idzie w kablu z konwertera w dużym uproszeczeniu. Circa 1700MHz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Jeśli to router LTE to wywal to gdziekolwiek dalej i połącz się przez wifi. LTE to zło dla tunerów DVB-S. Wyłożył mi nawet blaszane 5800 a co dopiero plastikowe UHD. Dlaczego? Bo pasmo LTE to dokładnie częstotliwość która idzie w kablu z konwertera w dużym uproszeczeniu. Circa 1700MHz. Wszystko fajnie, tylko że ja mam na jednym ze swoich UHD objawy opisane przez @tom8181 i... BRAK w promieniu 30-50m jakiegokolwiek routera. A przynajmniej tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczur Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Taki sam cyrk jest z telefonem DECT (np Gigaset) blisko UHD. Najbardziej widać to było na kanale Super Tennis HD Warto tez sprawdzić na innym kablu HDMI (H2 rwał głos) - jak tuner będzie się zachowywać. Mi pomogło oddalenie stacji bazowej VOIP i wymiana kabla HDMI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 I zaczynamy być w domu z UHD. Ja od 4 dni lecę na priorytecie głowicy A a też mam ram na samsungu. ZERO piksela. A już był dramat na transponderze 11448. Router LTE wywaliłem do schowka za ścianą, 3 metry dalej i mam połaczenie wifi z UHD. Oczywiście nie wykluczam istnienia jakiś pojedyńczych upartych UHD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi