Gość chriss77 Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Cześć! Mam problem z przycinaniem obrazu w tunerze BSLA na GOS. Odbiornik podłączam przez EURO-SCART (to konieczność) i mam kłopot z płynnym działaniem kanału Eurosport 2 HD z tp. 11258. Kanał przycina, pomimo doskonałego sygnału. Odkryłem, że po HDMI kanał nie przycina, podobnie jak w przypadku strumieniowania. W związku z tym wykluczyłem problemy z OSCAM i sygnałem. Problem musi więc leżeć w systemie. Gdzieś wyczytałem, że może to być związane z tym, iż opcja wyjścia na SCART ssprawia, że odbiornik wysyła także dane na HDMI, co skutkuje problemami na pewnych kanałach. Nie wiem ile w tym jest racji. Tak, czy inaczej, chciałbym problem rozwiązać. Czy mogę liczyć na pomysły? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Ten kanał przycinał od zawsze. Przycinał nawet na oficjalnym sofcie jak jeszcze była wersja SD kanału. Tak więc zażalenia do nadawcy, który robi to niezgodnie z normą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chriss77 Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Czyli jedynym rozwiązaniem jest zainstalowanie Hyperiona, gdzie jest programowa implementacja rozwiązująca problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Tu nie wiem. My nie poprawiamy streamu. Nie poprawiamy też jakości obrazu - dokładniej, nie ingerujemy w nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Czyli jedynym rozwiązaniem jest zainstalowanie Hyperiona, gdzie jest programowa implementacja rozwiązująca problem? Testowałeś i faktycznie działa? Bo ten kanał (Eurosport 2HD) ma od kiedy pamiętam właśnie taką przypadłość, że dziwnie przycina, ale tylko na SCART. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi