marek1975 Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Witam, pytanie odnosi się do tematu. Chciałbym obejrzeć zdjęcia z dysku ale nigdzie nie mogę znaleźć przeglądarki zdjęć. Dziś zaktualizowałem Gos ale we wtyczkach nigdzie nie ma. Pomoże ktoś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomTelos Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Jak coś to po południu wrzuci się działającą wersje tej wtyczki do opkg. Nie wiem czemu kiedyś wyleciała? może przestała działać ale jak coś to ma swoją sprawną. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek1975 Posted November 19, 2015 Author Share Posted November 19, 2015 Super czekam z niecierpliwością :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomTelos Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Jest już dotępna z poziomu OPKG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tata61 Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 dostępna jest w test, a kolega @marek1975 ma release http://graterlia.xunil.pl/repodata/testing/sh4/enigma2-plugin-pictureplayer_0.2.5_sh4.ipk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomTelos Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Wiem. Ale jak powinieneś wiedzieć, nowe zawsze najpierw trafia do test. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tata61 Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Wiem i dlatego ten link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek1975 Posted November 19, 2015 Author Share Posted November 19, 2015 Dziękuję Panowie zainstalowana i działa. Pozdrawiam. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Pytanko, jak sprawić aby w czasie przeglądania zdjęć nie było widać pod spodem przebijającego tła z kanału TV ? Tło ustawione jest na: czarny. Czy jedyny sposób to całkowite wyłączenie przeźroczystości na poziomie systemu ? repo: ready enigma2-plugin-pictureplayer: zainstalowana tuner: BSKA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomTelos Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Spróbuj się pobawić dwoma opcjami w picture player: -wielkość ramki w pełnym widoku -rozdzielczość w pełnym widoku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Niestety nic to nie daje Wielkość ramki w pełnym widoku - ćwiczyłem wartości od 10 - 50 (domyślnie 30). Uzyskałem efekt skalowania zdjęcia na TV ale nadal widzę pasek TVN 24 :) Rozdzielczość ramki w pełnym widoku - j.w. z tym że oczywiście na nboxie ustawienie 1920 x 1080 powoduje restart GUI, przy innych widać że rozdzielczość się zmienia ale nadal widać obraz pod spodem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 jeśli masz włączoną przezroczystość globalnie w ustawieniach audio/video, to nic z tym nie zrobisz (poza modyfikacją wtyczki pictureplayer-a). Chodzi o to, że ta przezroczystość jest wykonywana przez procesor i jest poza kontrolą. Nawet jak przełączysz program na zakodowany program, to uzyskasz efekt przyciemnionego zdjęcia, bo spod prawdziwego będzie przebijać czerń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Czyli tak jak sugerowałem w moim pytaniu, globalne wyłączenie przeźroczystości załatwia sprawę, tyle że to fajna funkcja i wyłączanie jej aby korzystać z pictureplayer'a to nie brzmi za fajnie. Jest szansa na modyfikację plugin'u ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Jak spróbujesz, to gwarantuję, że Ci się uda. Może z małą pomocą, ale na pewno. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Dzięki za zachętę ale raczej nie. Jestem raczej userem, świadomym ale tylko userem. Tu raczej programisty potrzeba :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 eetam. Jeśli umiesz myśleć logicznie to masz wszystko co jest potrzebne. Co Ci szkodzi świadomie się pobawić i spróbować. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 W sumie nic :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts