marek1975 Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Witam, pytanie odnosi się do tematu. Chciałbym obejrzeć zdjęcia z dysku ale nigdzie nie mogę znaleźć przeglądarki zdjęć. Dziś zaktualizowałem Gos ale we wtyczkach nigdzie nie ma. Pomoże ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Jak coś to po południu wrzuci się działającą wersje tej wtyczki do opkg. Nie wiem czemu kiedyś wyleciała? może przestała działać ale jak coś to ma swoją sprawną. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1975 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Super czekam z niecierpliwością :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Jest już dotępna z poziomu OPKG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 dostępna jest w test, a kolega @marek1975 ma release http://graterlia.xunil.pl/repodata/testing/sh4/enigma2-plugin-pictureplayer_0.2.5_sh4.ipk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Wiem. Ale jak powinieneś wiedzieć, nowe zawsze najpierw trafia do test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Wiem i dlatego ten link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1975 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Dziękuję Panowie zainstalowana i działa. Pozdrawiam. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Pytanko, jak sprawić aby w czasie przeglądania zdjęć nie było widać pod spodem przebijającego tła z kanału TV ? Tło ustawione jest na: czarny. Czy jedyny sposób to całkowite wyłączenie przeźroczystości na poziomie systemu ? repo: ready enigma2-plugin-pictureplayer: zainstalowana tuner: BSKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Spróbuj się pobawić dwoma opcjami w picture player: -wielkość ramki w pełnym widoku -rozdzielczość w pełnym widoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Niestety nic to nie daje Wielkość ramki w pełnym widoku - ćwiczyłem wartości od 10 - 50 (domyślnie 30). Uzyskałem efekt skalowania zdjęcia na TV ale nadal widzę pasek TVN 24 :) Rozdzielczość ramki w pełnym widoku - j.w. z tym że oczywiście na nboxie ustawienie 1920 x 1080 powoduje restart GUI, przy innych widać że rozdzielczość się zmienia ale nadal widać obraz pod spodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 jeśli masz włączoną przezroczystość globalnie w ustawieniach audio/video, to nic z tym nie zrobisz (poza modyfikacją wtyczki pictureplayer-a). Chodzi o to, że ta przezroczystość jest wykonywana przez procesor i jest poza kontrolą. Nawet jak przełączysz program na zakodowany program, to uzyskasz efekt przyciemnionego zdjęcia, bo spod prawdziwego będzie przebijać czerń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Czyli tak jak sugerowałem w moim pytaniu, globalne wyłączenie przeźroczystości załatwia sprawę, tyle że to fajna funkcja i wyłączanie jej aby korzystać z pictureplayer'a to nie brzmi za fajnie. Jest szansa na modyfikację plugin'u ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Jak spróbujesz, to gwarantuję, że Ci się uda. Może z małą pomocą, ale na pewno. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dzięki za zachętę ale raczej nie. Jestem raczej userem, świadomym ale tylko userem. Tu raczej programisty potrzeba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 eetam. Jeśli umiesz myśleć logicznie to masz wszystko co jest potrzebne. Co Ci szkodzi świadomie się pobawić i spróbować. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 W sumie nic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi