Gość ariel_matrix Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Ktoś słyszał o tym tunerzze, myślicie, że będzie dobry? ponieważ mój nbox chyba już starzeje się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Słyszał i sprawdza co się da z nim zrobić. Obietnic żadnych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 ja bym odradzał, może i coś tam działa, ale troszkę chyba już przestarzałe i z miernym wsparciem. Po co się pchać w kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Ja wiem czy taki przestarzały? Parametry techniczne ma dość ciekawe a i cena nie zabija. Jest fajniejszy niż te tunery z których mu korzystamy. SPECYFIKACJA TECHNICZNA : Procesor AMLogic AML8726 MX (1.5 GHz Dual Core) GPU Mali MP400 (Dual Core) Pamięć RAM 1 GB DDR III Pamięć Flash 4 GB NAND System operacyjny Android Jelly Bean 4.2.2 Oprogramowanie opcjonalne OpenELEC, Linux and other ROMs Tuner Tunery Plug & Play DVBS2, (satellite), DVBT/T2/C (cable/terrestrial), WIRELESS LAN 802.11 B/G/B BLUETOOTH Bluetooth 4.0 IR Tak RF Tak, MCU ETHERNET 10/100 Mbit MICROSD 1x HDMI 1x USB 5x 2.0 (3 zew., 2 wewnętrzne) SPDIF Tak SERIAL DEBUG Tak, Zewnętrzny A/V OUTPUT 1x LED 3, Power, LAN, Wireless Usługi/Aplikacje WeCloud Antenna, WeBackup, WeControl, App WeTek Theater PARAMETRY WIDEO : Video resolution CCIR 601 (720 x 576 lines), 576p, 720p, 1080i, 1080p Video decoding MPEG-2, MPEG-4 compatible Input data rate 2-45 MSymb/s S/N >53 dB PARAMETRY AUDIO : Decoding AC 3, MPEG-4 (AAC-HE), MPEG-1, Layer 1, 2 and 3 Sampling rate 32/44.1/48 kHz S/N > 65 dB WYMIARY : Wysokość: 36mm Szerokość: 180mm Głębokość: 125mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 W zakresie Enigmy to nie wiem, ale ten Wetek to ma chyba jakieś konkretne wsparcie ze strony OpenELEC, więc jeśli chodzi o KODI to powinno być co najmniej przyzwoicie. EDIT: Inna sprawa, że do telewizji to nie każdy lubi KODI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Ja wiem czy taki przestarzały? Parametry techniczne ma dość ciekawe a i cena nie zabija. Jest fajniejszy niż te tunery z których mu korzystamy. Na papierze to każdy tuner jest super. Popatrz ile czasu jest na rynku, popatrz, ze producent już coś nowego wypuścił, popatrz, jak ludzie cały czas narzekają, ze wolno wiesza się itp, itd. Czy nadal jest dla ciebie fajniejszy? Dla mnie nie. Już przeżyłem parę "fajniejszych" które pseudo producenci olali zostawiając użytkowników z ręką w nocniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Ja patrzę na to tylko dlatego, że mam to włapkach. Niestety częściowo z @j00zek należy się zgodzić. Tuner jest już lekko podstarzały. Parametry ma naprawę imponujące VS nasz cuda z SH4. Ale niestety na tym się kończy. Tam nawet sterownik WiFi to plik.patch na konkretną wersję jajka. Ogólnie wygląda to na poskładane na siłę. Jednak dla sportu sprawdzam jak na tym działa linux i pod tym względem źle nie jest. Czy warto akurat w tego inwestować? Chyba NIE. Czy warto zgłębić go trochę - tylko na tyle by użyć innego ARMa który ma normalne wsparcie a nie sterowniki w formacie *.patch :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 j00zek pewnie masz rację. Popatrzyłem na specyfikację na papierze i wyglądało to dość ciekawie. Nie mniej jednak jak znajdę trochę wolnej gotówki to w moim domu zagości tuner ze stajni VU+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 A ja juz się przymierzam do vu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Możesz zdradzić jaki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 solo 4K jak szaleć to szaleć, i z armem :D (Żarcik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 No tak :P Ale 2,2k za tuner to trochę bezcelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 tak na poważnie, jeśli myślisz o vu czy czymś innym na bcm (miraclebox?) to ja bym proponował brac model z procesorem taktowanym jak solo2. Widac olbrzymią różnicę wydajności. Taki prostacki test uruchomienia openpli. stm7192: 44s solo2: 12s mierzone z tą samą skórką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Właśnie mocno zastanawiam się nad solo2 gdyż w duo2 płaci cię za wyświetlacz i wymienne głowice i czy jest sens dopłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Według mnie nie ma. Sam mam solo2 bo nie lubię choinek, a lcd w tunerze dla mnie jest choinką. Do tego mam tuner dvb-t i w sumie 3 tunery w zupełności mi wystarczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Mam podobne zdanie. Jeszcze jakiś VFD/LED (dość duży) z zegarkiem OK. Ale jak ma być atrapą niewidoczną z 1,5m to dziękuję. Osobna sprawa, że w ogóle preferuję minimalizm. W mojej końcówce mocy jest tylko POWER (z tyłu) i gałka głośności. Reszta mi po piąte koło u wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Muszę się z Tobą zgodzić. Też jakoś odpycha mnie taki LCD na tunerze bo zwyczajnie "po co" to ustrojstwo potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Nie wiesz po co? :):) Żeby oglądać tam kanały UltraHD 16K :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 O! No nie a wy mi odradzacie! Jednak dołożę bo 16K to nie w kij dmuchał ;D :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario78 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 W połowie maja ma być w sprzedaży Wetek Play 2 oraz mocniejsza wersja Wetek Play 2s. Jak dla mnie to sprzęt ma jedną wielką wadę: brak czytnika connaxa, niby mozna coś podłączyć przez USB, ale koszt pewnie byłby w granicach ceny samego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi