Gość admiro Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Próbowałem powalczyć z wtyczką Kodidirect (enigma2-plugin-extensions-kodidirect_3.0_r0_all.ipk), oczywiście z myślą uruchomienia świetnej wtyczki Kodi - Genesis, ale moglo by się przydać jako alternatywa dla IPTVPlayer - Kodi ma wtyczki na wiele polskich serwisów telewizyjnych. Sama wtyczka instaluje się, uruchamia, Genesis można doinstalować. Problemy są takie: 1) Nie można nic odtworzyć (zarówno Genesis, jak i Youtube) 2) Wtyczka ma "rozjechany" wygląd, okno wychodzi poza widoczne ramy Ktoś próbował i zaszedł dalej? Ps. System na USB, Kodidirect jak i Genesis ważą bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 YouTibe działa o ile mi wiadomo z poziomu wtyczki mediaportal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość admiro Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Są dalsze postępy: Wtyczka Kodidirect na skinie Msio ma już normalny wygląd (na defaultowej się rozjeżdza całkowice). Testy na rozszerzeniach Youtube i na Genesis - ogólnie to działa, wyszukuje i pobiera - ale jest problem z odtwarzaniem. Wtyczka korzysta z jakiegoś chyba swojego playera, który nie ma buforowania. - Na Youtube nie odtwarza w locie w ogóle, ale możemy pobrać materiał i odtworzyć offline - co działa doskonale. - W Genesis odtwarza, ale bez buforowania (albo ze złym wsparciem sprzętowym dla mojego adb) mocno się tnie, natomiast można pobrać i odtworzyć jak wyżej Każdy kto korzysta z Kodi i Genesis na innym sprzęcie typu PC lub android wie, jakie to świetne rozszeżenie, dlatego drążę ten temat. Czy ktoś, kto zna się na pythonie mógłby spojrzeć jaki player odpala ta wtyczka, ewentualnie podpowiedzieć jak zmodyfikować skrypt, alby można było użyć innych playerów (np systemowy z buforowaniem lub extplayer), będę wdzięczny :) Jak zacznie to grać, wezmę się za testy innych rozszerzeń tej wtyczki, a są ich setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Sprawdź może ta wtyczka prowadzi swój log poszukaj w tmp. W logu powinno wyskoczyć co mu brakuje. Trzeba poszukać Depends i sprawdzić od czego to coś jest zależne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość admiro Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Wszystkie zależności są doinstalowane - przy braku wyskakuje komunikat wtyczki, logi przeglądałem, pusto tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario78 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 U mnie kodidirect na domyślnej skórce nie wyświetla cąłego okna menu (brak dolnej części i prawdopodobnie prawej z miniaturami) rozszerzenia się instalują, youtube wyszukuje ale po wybraniu filmiku jest tylko jeden odtwarzacz do wyboru - VLC, po wybraniu wyskakuje komunikat VLCPLayer not installed nie testowałem opcji pobieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi