Skubi Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Hej. Mam problem.. 5800c na zworke + głowica od BSKA (sprawna ) najnowsza graterlia w nand Kanały FTA i brak obrazu :( dźwięk jest. Ktoś potrafi pomóc gdzie jest błąd? Dosyć pilne z racji tego, ze za kilka godzin nie będę miał dostępu do odbiornika. Poprawiono pisownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Na scart również brak obrazu? Jak na innych rozdzielczościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Menu i wszystko inne wyświetlane jest poprawnie. Scart nie mam jak sprawdzić. Podłączenie przez hdmi - na openpli obraz był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 System czysty czy dogrywane jakieś pluginy? Jak z wolnym miejscem w nand? Był kilka razy restart dekodera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Czysty system. Restarty były. Najpierw to całkiem dekoder zacinał się przy poruszaniu w menu a dźwięk rwał. Po restartach to przeszło. Działa , ale nie ma obrazu Wysłane z mojego NX507J przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Włącz DEBUNG do plików.log w GOS Menager i restart dekodera loga zamieść jako załącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Co pokaze: cat /proc/boxtype Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Co zrobiłem? Reinstallacja graterli. Ten sam obraz pendrive nic nie ruszane. Po 1 instalacji obraz i dźwięk bez cięcia nboxa ok. > OPKG > aktualizacja frontpanela i oscam > Restart oscam i zaczyna się szatkowanie z cięciem. Dochodzę do restart z racji instalacji. Uruchamia się dekoder i tnie obraz i dźwięk i nbox. Chwilę to trwa po czym ustaje. Brak wtyczek - jedynie skórka in + picony i usunięcie fancontrol boxtype pokazuje BSKA. Po restarcie na 1 fta kanale też tnie. Zmieniam na inny i wracam to przestaje jakoś tak.. Grunt, że wrócił obraz, ale to cięcie po restarcie NBOX nie jest normalne - w innych BSKA od razu było płynnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mimek Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 W płytach kablowych takie początkowe przycinki powoduje brak czytnika kart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niko Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Po 1 instalacji obraz i dźwięk bez cięcia nboxa ok. > OPKG > aktualizacja frontpanela i oscam > Restart oscam i zaczyna się szatkowanie z cięciem. Dochodzę do restart z racji instalacji. Uruchamia się dekoder i tnie obraz i dźwięk i nbox. Chwilę to trwa po czym ustaje. Brak wtyczek - jedynie skórka in + picony i usunięcie fancontrol Zasadniczo u mnie było to samo... Nie wiem dlaczego, ale miałem dokładnie taki sam objaw jak kolega. Stwierdziłem, że skoro nie mam w białasie wentylatora, to wtyczka też jest niepotrzebna i ją odinstalowałem. O dziwo po restarcie boxa obrazu nie było, dźwięk był. Wówczas jakoś nie skojarzyłem czy to po odinstalowaniu fancontrol... Nie wiem jaki ta wtyczka ma wpływ na obraz, nie mniej pozostawiając ją w systemie (po kolejnej reinstalacji "na czysto"), obraz+dźwięk cały czas jest ::) Nie mam możliwości przetestować tego ponownie, ale czy kolega może potwierdzić, że ma teraz w systemie fancontrol, czy nie ma? Jeśli nie ma, to czy ma obraz+dźwięk... Dzięki! :) PS. O zacinkach się nie wypowiadam, bo zacinki są jeśli mamy włączony kanał kodowany, w tym czasie startuje OSCam z kartą umieszczoną w lokalnym czytniku. Jak oscam się "uzbroi", zacinki ustępują. Nie odbieram tego jako błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Witam. Dołączę się do tematu bo mam ten sam problem ze dźwięk jest nie ma obrazu. Czysty OS . Mam mnożą BZZB ale cat\proc\boxtype pokazuje BSKA . Jak to zmienić żeby było BZZB wtedy może obraz wróci. (A chyba tak rozpoznaje bo glowica nie jest z BZZB) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 A ile wolnego miejsca w nand? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Zaraz zobaczę , ale system na nowo wgrywałem. Włożyłem starą glowice z BZZB i zainstalowałem na nowo i wszystko smiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qwazaar Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Witam, mam ten sam problem na BSKA z wyświetlaczem VFD. Trzykrotnie przeprowadziłem procedurę: - wgranie softu; - aktualizacja; - usunięcie fancontrol, dołożenie epgimport i zamiana oscama na wersję z webowym interfejsem; - konfiguracja karty; - kilkakrotne restarty; - włączenie obsługi wyświetlacza VFD; - po restarcie już mam ten sam efekt co pozostali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 - po restarcie już mam ten sam efekt co pozostali... Czyli jaki? Czegoś nie ogarniam, ale może gdybyś przynajmniej jednego z "pozostałych" zacytował... BTW: Co masz w /var/grun/grcstype. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qwazaar Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 - po restarcie już mam ten sam efekt co pozostali... Czyli jaki? Czegoś nie ogarniam, ale może gdybyś przynajmniej jednego z "pozostałych" zacytował... Wydawało mi się nietrudne do odgadnięcia, że inni zgłaszali tutaj problem z brakiem obrazu? I mówiąc „pozostali” właśnie to miałem na myśli? BTW: Co masz w /var/grun/grcstype. Proszę bardzo: GraterliaOS:~# cat /var/grun/gr grcstype gremotecontrol GraterliaOS:~# cat /var/grun/grcstype rcstype=ADB5800 platform=7100 cpu_divider=9 boxtype=BSKA vfdsize=16 GraterliaOS:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Ci "pozostali" to mają problem z brakiem obrazu z co najmniej dwóch powodów... To, że coś dla ciebie jest oczywiste, to nie znaczy, że inni czytelnicy wiedzą co masz na myśli :/ Zapodaj jeszcze co masz w /etc/sysctl.gos i jaką masz skórkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qwazaar Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Skórka domyślna, proszę: GraterliaOS:~# cat /etc/sysctl.gos ### Utworzono za pomocą konfiguratora ustawień GOS @j00zek ### sshd=off vfd=on usePeriod=130 useDelay=20 oPLIdbgFolder=/hdd GraterliaOS:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Tu chyba ten sam problem: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=2629 Ja się poddaję. Mogę jeszcze poprosić o włączenie DEBUG w GOS Menadżerze i podesłanie opli.log. Może to coś wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Ja poproszę o sprawdzenie czy on/off tunera z pilota coś daje. Mam info ze czasem jest czarny ekran i to pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Albo kompletne odłączenia zasilania na chwilę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi