Gość tipsntrix Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Witam, mam nieśmiałe pytanie , czy da się wgrać graterlie poprzez ssh? np mając starą graterlie z przed roku , zamienić na nową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Ogólnie rzecz biorąc tak, ale konkretnie zależy to od tego jak starą. O ile jest to już wersja z obsługą opkg, to pójdzie. Ale czym się skończy, jeżeli aktualizacja jest za duża... Na stronie projektu co jakiś czas opisywane są dodatkowe czynności jakie należy wykonać poza "opkg upgrade". Na forum też kilka rad znajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Ciekawe jak by zrobic kopię za pomocom rsync jednego tunera na drugi czy by przeżył ;) a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Nie da się. Co najwyżej wgranie nand spod systemu na nośniku zewnętrznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomkep Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 To ja się podepnę. Wgrałem mtd-utils, jfsutils i próbuję coś takiego na systemie zabootowanym z hdd: flash_erase -j /dev/mtd0 0 0 nandwrite /dev/mtd0 rootfs.img flash_erase /dev/mtd1 0 0 nandwrite /dev/mtd1 kernel.img -p Niestety mam coś takiego: GraterliaOS:~# mount /dev/mtdblock0 /mnt/nand mount: mounting /dev/mtdblock0 on /mnt/nand failed: Invalid argument Co robię nie tak? Mam wrażenie, że wgrywam nie tak rootfs (patrząc po skrypcie dla u-boot-a), ale za Chiny nie mogę dojść jakiej komendy powinienem użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 System z którego działasz jest w NAND czy na PEN? EDIT tux: Pytam bo z NAND do NAND i z PEN do PEN (ten sam PEN) NIE WYKONASZ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 spróbuj tak mount -t jffs2 /dev/mtdblock0 /mnt/nand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomkep Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Działa, dzięki! Mój CentOS mnie zepsuł, nie wpadłbym na to, żeby podać typ systemu plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi